Türk Hava Yolları (THY), Almanya'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Münih ve Frankfurt kentlerine yapılacak bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, aşağıdaki uçuşların iptal edildiği belirtildi:

İmamoğlu: "İnce eleyip sık dokuyoruz İmamoğlu: "İnce eleyip sık dokuyoruz
  1. TK1629 sefer sayılı İstanbul-Münih ve TK1630 sefer sayılı Münih-İstanbul uçuşları.
  2. TK1593 sayılı İstanbul-Frankfurt ve TK1594 Frankfurt-İstanbul uçuşları.

Ayrıca, AnadoluJet'in Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkacak olan TK7734 ve TK7735 sefer sayılı Frankfurt uçuşları ile Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan planlanan TK5568-TK5569 sayılı Ankara-Frankfurt-Ankara uçuşlarının da karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi.

THY, olumsuz hava koşulları sebebiyle alınan bu kararın yolcuların güvenliği ve seyahat planlarını etkilememesi adına alındığını vurguladı. Yolcuların etkilenecekleri uçuşlar için alternatif düzenlemeler yapabilmeleri amacıyla THY'nin resmi internet sitesi veya müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri önerildi.

Hava durumu koşullarındaki değişikliklerin seyahat planlarını etkileyebileceği konusunda bilgilendirilen yolcuların, THY'nin resmi iletişim kanalları üzerinden güncel bilgileri takip etmeleri ve gelişmeleri yakından izlemeleri önerildi.