TSK Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Kabul edilen teklifle birlikte, TSK personeline TikTok yasağı geldi.

Yeni Düzenlemelerin Detayları

Yeni yasaya göre, TSK personelinin TikTok kullanımı yasaklandı. Bu yasak ile amaç, güvenlik ve gizlilik önlemlerini artırmak. Yasakla birlikte, TSK personelinin TikTok üzerinden kişisel bilgilerini paylaşması ve bu platformda aktif olması artık mümkün olmayacak.

Diğer Düzenlemeler

  • Emeklilik Düzenlemesi: 1999 yılı sonrası sigortası başlayan ve 1 Şubat 2018 sonrası Yüksek Askeri Şura kararı ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen personele, yaş şartı aranmaksızın 25 hizmet yılını tamamlaması halinde emekli aylığı bağlanacak.
  • Astsubay Meslek Yüksek Okulları Düzenlemesi: Sağlık durumu nedeniyle okuldan çıkarılanlar hariç, diğer nedenlerle çıkarılan öğrenciler, devlet tarafından yapılan masrafların iki katını ödeyecek. Disiplinsizlik nedeniyle askeri öğrencilikten çıkarılanlar ise hesaplanacak tazminat miktarının dört katını ödeyecek.
  • Savunma Sanayisi Denetimi: Savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren firmaların denetimi, daha hızlı ve etkin şekilde Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak.
  • Özel Gelirler ve Ödenek: TSK'nin modernizasyonu ve savunma sanayisinin geliştirilmesi için kullanılan özel gelirlerin karşılığında tahsis edilen ödeneğin yetersiz kalması halinde, ödenek ekleme yetkisi Cumhurbaşkanına verilecek.
  • Sözleşmeli Erbaş ve Erlerin Kadroları: Sözleşmeli erbaş ve erlerin kadroları ile uzman erbaşlığa geçiş işlemleri, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Tsk 1234 T

Emekli Personelin Medyaya Açıklama Yapmasını Yasaklayan Madde Çıkarıldı

Teklifin tartışmalara neden olan ikinci maddesindeki, "Görevden ayrılan Bakanlık personelinin de Bakanlığın görev ve sorumluluğuna ilişkin konularda, görevde oldukları süre içerisinde, rütbeleri dışında bulundukları makam ve görevlerine ilişkin unvanlarını kullanarak beyanat verenlere, açıklama yapanlara, yazı yazanlara altı aydan üç seneye kadar hapis cezası verilmesi"ne ilişkin düzenleme oy birliğiyle metinden çıkarıldı.

Kaynak: BursadaBugün