Toyota, 2024 üretim versiyonunda tanıtılacak olan Urban SUV konseptinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. 2025 yılında yola çıkacak olan Sport Crossover'ın yanı sıra Toyota FT-3e ve Toyota FT-Se konseptleri de Avrupa prömiyerini tamamladı. Toyota Professional ürün ailesine yeni katılacak olan PROACE, PROACE CITY ve PROACE MAX modellerinin de tanıtımı yapıldı. İşte Toyota'nın yeni elektrikli araç serisi.

Toyottaa

Elektrikli Araç Satışlarında Büyük Hedefler

Toyota, Avrupa'da hibrit otomobiller ve elektrik motorlu araçların satış oranının %71'e ulaştığını duyurdu. 2024 yılında bu rakamın %75'e çıkması beklenirken, Toyota 2026 yılına kadar binek otomobillerden hafif ticari araçlara kadar yaklaşık 15 farklı sıfır emisyonlu araç satışı yapacak. Toyota'nın Avrupa'da yıllık satışlarının %20'sinin tam elektrikli araçlardan oluşması hedefleniyor ve yıllık 250 binden fazla tam elektrikli araç satışı yapılması bekleniyor.

Toyotaaaa

Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı! Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı!

Herkes İçin Mobilite Stratejisi

Toyota, 'Herkes için Mobilite' stratejisiyle 2040 yılına kadar Avrupa'da, 2050 yılına kadar da küresel ölçekte tam karbon nötrlüğü hedefliyor. Yeni teknolojilerle sıfır emisyon araçları ve daha fazlasını sunmayı planlayan Toyota, kitli araçlar platformunda 2026 yılına kadar 6 elektrikli model sunma hedefine sahip. Böylece bZ4X markası altında 6 tam elektrikli modelin dört tanesini oluşturmuş olacak.

Geleceğin Teknolojileri ve Daha Fazlası

Toyota, yeni nesil batarya teknolojileri geliştirerek dünya genelinde müşteri ihtiyaçlarına ve pazar koşullarına uygun araçlar üretecek. Hibrit, plug-in hibrit, tam elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli araçlarıyla sıfır emisyonlu mobiliteyi erişilebilir kılmayı hedefliyor. Yeni teknolojilerle araçların geliştirilme, üretilme ve kullanım şeklinde değişiklikler bekleniyor.