GENÇ NESİLLER BU İSİMLERİ BİLMELİ

20. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve İnegöl Şenliği, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Dernek Başkanı Mehmet Erim;

1 Mayıs 2024'te Resmi Tatil mi? Okullar Açık mı? 1 Mayıs 2024'te Resmi Tatil mi? Okullar Açık mı?

"Ne mutlu bize ki, yüzyıllar sonra her şeyin başladığı bu topraklarda her zamankinden daha güçlü bir şekilde bir araya geliyor, hatıralarımızı tazeliyoruz.

Genç nesillerin bu isimleri bilmesi ve tanıması için anma şenliklerinde buluşuyoruz. Bu topraklara asırlar önce gelen büyüklerimiz, bize iki önemli değeri miras bıraktılar.

KUTLU MİRAS

Dünden devraldığımız kutlu mirasın mana ve ehemmiyetini ziyadesiyle bilmeli, hakkıyla benimsemeli ve layıkıyla da geleceğe taşımaya gayret etmeliyiz."

"Ertuğrul Gazi ocağı zalim tekfurların, kan ve ölüm üzerine gelecek inşa eden haç kuşanmış barbarların tam karşısında yer almış ve kesinlikle bu tavrından taviz vermemiştir.

ONLAR YAŞATMAK İÇİN SAVAŞTILAR

Ecdadımız kaba kuvvete, kaba güce, öldürmeye ve yok etmeye değil, yaşatmaya ve kalplere girmeye çalışarak 400 çadırlık pınarı okyanus heybetine dönüştürmüştür."

"Akıl, azim, kaya gibi irade, bilgi, bilgelik, iman ve inanmışlık aziz ceddimizin yolunu açmış, askeri başarılarına zemin teşkil etmiştir. Bununla birlikte muhterem ceddimiz Osmanlı'nın üstün askeri güç ve birikiminde, birlik ve dayanışma duygularının payı çok ama çok önemli bir yer işgal etmiştir" dedi.

TÜRBELER ZİYARET EDİLDİ

Konuşmanın ardından buradaki program sona erdi. Daha sonra Dernek Başkanı Mehmet Erim, yönetim kurulu üyeleri ile misafirler; Baykoca, Samsa Çavuş ve Turgutalp türbelerini ziyaret etti.