Ticaret Bakanlığı, geçen yıl gerçekleştirilen denetimler sonucu tespit edilen 6,4 milyar liralık kamu alacağının tahsilatına başladığını duyurdu. Bakanlık, piyasa işleyişini ve adil rekabeti korumak amacıyla bu adımı attı.

Denetimler Sonucunda Büyük Miktarlarda Kamu Alacağı Tespit Edildi

Ticaret Bakanlığı, Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan 2023 yılı denetimlerinde, gümrük, iç ve dış ticaret konularında 2 bin 194 rapor düzenledi. Bu raporlar neticesinde, 789 milyon lira ek vergi tahakkuku ve 5,7 milyar lira idari para cezası olmak üzere toplamda 6,4 milyar lirayı aşkın kamu alacağı tespit edildi.

Bursa'da Tarımın Geleceği Gençlerin Elinde! 2023 Yılında İstihdam 171 Bin Kişi Azaldı Bursa'da Tarımın Geleceği Gençlerin Elinde! 2023 Yılında İstihdam 171 Bin Kişi Azaldı

Ticaret Bakanlığı'nın Açıklaması

“Bakanlık, piyasa işleyişini bozucu, adil rekabet şartlarına uygun olmayan, kamu zararına yol açan girişimlerin takibini azami hassasiyetle yapmakta ve bütün sektörlerde mevzuata aykırı işlemleri engellemek için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.”

Bakanlık, denetimlerin ticaretin güvenle yapılmasını sağlamak, haksız rekabete konu olabilecek fiilleri engellemek ve Bakanlık ile Hazinenin haklarını koruyucu tedbirler almak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Editör: Fırat Çelik