Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbol maçlarında yaşanan tartışmalı pozisyonlara ve Video Yardımcı Hakem (VAR) konuşmalarına daha fazla şeffaflık getirmek amacıyla yeni bir adım atıyor.

Maçların ardından VAR konuşmaları yayınlanacak

İspanya La Liga’da başarıyla uygulanan bir model örnek alınan bu sistemin testleri, TFF tarafından başladı. La Liga’da maçların hemen ardından VAR konuşmaları yayınlanıyor. Aynı şekilde TFF tarafından da Süper Lig’de VAR konuşmaları yayınlanacak.

Maçların ardından taraftarların kendi aralarında maçlarda yaşanan kritik anlarda alınan kararlar hakkında kavga etmesi ve yetkili kurumlara tepki yükseltmesini engellemek ve şeffaflığı sağlamak amacıyla bu uygulama yapılacak.

Tff, Var Konuşmalarının Yayınlanacağını Açıkladı!

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından VAR konuşmalarının hakemin çağrıldığı an ile ilgili yayının izin verildiği bilgisi de bu yöndeki çalışmaları destekliyor.

TFF’nin bu şeffaflık hamlesiyle birlikte diğer bir önemli değişiklik de Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) yapısında planlanıyor. TFF, uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Kulüpler Birliği ile istişarelerde bulunduğu MHK’nin yapısını değiştirme kararını almış durumda.

Planlara göre yeni MHK 5 üyeden oluşacak. Bu üyelerin 3’ü TFF tarafından atanacak, diğer 2 üye ise Kulüpler Birliği’nin önerdiği ve üzerinde uzlaşma sağlanan isimlerden seçilecek.

Şampiyon Inter, Torino'yu Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle mağlup etti Şampiyon Inter, Torino'yu Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle mağlup etti

Önümüzdeki günlerde hayata geçmesi planlanan bu uygulamalar, Türk futbolunda daha fazla şeffaflık katacak ve adaletin sağlanması konusunda kamuoyunun içini rahatlatacak.

Editör: Özkan Duran