Buna göre, Model Y’nin arkadan itişli ve 430 km menzile sahip versiyonu (Standard Range) 1 milyon 548 bin 732 TL’den satışa çıkarılıyor. Çift motorlu ve 533 km menzile sahip versiyonun (Long Range) satış fiyatı 1 milyon 619 bin 532 TL olarak belirlenirken, yine çift motorlu 514 km menzile sahip versiyonun (Performance) fiyatı ise 1 milyon 778 bin 821 TL oldu. Tabi ki bu fiyatların teslimat dönemine göre değişiklik göstereceğini hatırlatmakta fayda var.

Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar! Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar!

Tesla tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki satış sürecini de sadece internet sitesi üzerinden gerçekleştirecek. Sipariş vermek için 10 bin TL’lik bir ön ödeme yapılacak. İlk araçlar ise mayıs ayından itibaren teslim edilecek. Tesla Model Y için sipariş veren bir kullanıcı, aracı tahmini olarak ne zaman teslim alabileceğini siparişini tamamladıktan sonra görebilecek. Sipariş verilen araç, Berlin’de bulunan Tesla fabrikasında üretilip seri numarası oluşturulduktan sonra teslim edileceği tarih tam olarak netleşmiş olacak. Araçların teslimat noktası ise ilk etapta yalnızca İstanbul’da olacak. Bu arada Tesla ilk servis noktasını da İstanbul’a açacak. Bu servis dışında kullanıcılarına mobil servislerle hizmet verecek.

Tesla’nın 250 kW güce sahip hızlı şarj noktaları da yarından itibaren kullanıma açılacak. Şirket ilk etapta sekiz noktada “Supercharger” isimli hızlı şarj istasyonlarını faaliyete geçirecek. Bu istasyonlar Tesla’nın dışında diğer elektrikli araç kullanıcılarına da açık olacak. Ancak, Tesla sahipleri daha uygun fiyata araçlarını şarj edebilecek. Bir Tesla sahibi kWh başına 6.90 ila 7.7 TL arasında değişen fiyatlarla aracını şarj edecekken, diğer elektrikli araç kullanıcıları için fiyat 8.60 TL olacak.

Tesla uzaktan bağlantı servislerini Türkiye’de kullanabilecek. Bu konuda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gerekli başvurular yapılmış ve onaylar alınmış durumda. Yani Türkiye’de bir Tesla Model Y kullanıcısı araçta bulunan fiziksel SIM kart aracılığıyla aracını uzaktan güncelleyebilecek.