İnegöl temsilcisi Turgutalpspor, 3. Lig Kadınlar Futbol Ligi play-off yarı finalinde Kütahya’da karşılaştığı Bandırmagücü’ne mağlup olarak sezona veda etti. İlk yarısı golsüz tamamlanan mücadeleye 6 as oyuncusundan yoksun çıkan bordo-beyazlı ekip, ikinci devrede yediği gollerle final şansını kaybetti.
Kulüp Başkanı Sezai Çelik, karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından “Teşekkürler Kızlar” başlığıyla bir açıklama yayımladı. Çelik, takımın kuruluşundan yarı finale uzanan süreci, yaşanan zorlukları ve kulübün destek ihtiyacını kamuoyuyla paylaştı.
Kadın futbol takımı 5 yıl önce kuruldu
Turgutalpspor Kadın Futbol Takımı’nın yaklaşık 5 yıl önce 11-12 yaş grubundaki kız çocuklarının talebi üzerine kurulduğunu belirten Çelik, ilk dönemde 25 olan sporcu sayısının zamanla 50’ye ulaştığını söyledi.
Türkiye’de 15 yaş altı kadın futbol ligi bulunmaması nedeniyle oyuncuların uzun süre resmi müsabaka oynayamadan haftada dört gün antrenman yaptığını aktaran Çelik, takımın daha sonra katıldığı U15 Ligi’nde Bursa şampiyonu olduğunu kaydetti.
Aynı oyuncu grubunun bu sezon yaşları 16 olmasına rağmen U17 kategorisinde de şampiyonluğa ulaştığı belirtildi.

İki sezondur yarı finale yükseliyorlar
Turgutalpspor, geçen sezon 3. Lig’de şampiyon olmasına rağmen statü gereği doğrudan üst lige çıkamadı. İnegöl temsilcisi, play-off sürecinde Çamlıkspor ve Kütahya Dumlupınar’ı eledikten sonra Balıkesir’de oynanan yarı final karşılaşmasında organizasyona veda etti.
Başkan Çelik, geçen sezonki yarı final karşılaşmasının hakem yönetimine ilişkin eleştirilerde bulundu. Bu değerlendirmeler kulüp başkanının açıklamasına dayanırken, karşılaşmanın resmi hakem raporuna ilişkin bilgi paylaşılmadı.
2026 sezonunda grubunu namağlup tamamladı
Turgutalpspor, 2026 sezonunda 3. Lig 10. Grup’ta oynadığı karşılaşmalarda yenilgi yaşamadan şampiyonluğa ulaştı.
Play-off çeyrek finalinde Denizli Pamukkale İdmanyurdu ile eşleşen İnegöl temsilcisi, Afyon’da tarafsız sahada oynanan mücadeleyi 3-1 kazanarak yarı finale yükseldi.
Vefat haberi takımı sarstı
Çelik’in açıklamasına göre takım, çeyrek final maçından iki gün önce Turgutalp Türbesi’ni ziyaret ettiği sırada orta saha oyuncusu Nisa Okumuş’un babasının vefat haberini aldı.
Oyuncuların psikolojik açıdan zor bir süreçte Afyon’a gittiğini belirten Çelik, takımın karşılaşmaya büyük üzüntü içinde hazırlandığını ifade etti.

Çeyrek finalde sakatlık yaşandı
Çelik, Afyon’daki çeyrek final karşılaşmasında rakip takım oyuncularından birinin Nisa Okumuş’un vefat eden babasına yönelik hakaret içeren sözler kullandığını öne sürdü. Yaşanan olayın ardından iki oyuncunun kırmızı kart gördüğünü aktardı.
Karşılaşmadaki sert müdahaleler sonucu bir Turgutalpspor oyuncusunun köprücük kemiğinin kırıldığını belirten Çelik, futbolcunun gece geç saatlere kadar hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Bu iddialara ilişkin rakip kulüp veya resmi kurumlardan yapılmış bir açıklama bulunmuyor.
Yarı finale 6 as oyuncusundan yoksun çıktı
Turgutalpspor, çeyrek finalde yaşanan sakatlıklar ve diğer eksikler nedeniyle Bandırmagücü karşısına 6 as oyuncusundan yoksun çıktı.
İlk yarısı 0-0 tamamlanan karşılaşmada ikinci devrede kalesinde goller gören İnegöl temsilcisi, play-off mücadelesine yarı finalde veda etti.
Bütçe farkına dikkat çekti
Başkan Çelik, Bandırmagücü’nün yaklaşık 5 milyon liralık bütçeyle mücadele ettiğini, Turgutalpspor’un sezon bütçesinin ise 1 milyon 300 bin lira olduğunu ifade etti.
Maddi imkânların sınırlı olmasına rağmen oyuncuların önemli bir mücadele ortaya koyduğunu belirten Çelik, takımın tamamının altyapıdan yetişen genç futbolculardan oluştuğunu vurguladı.
Bandırmagücü taraftarlarından Nisa’ya destek
Yarı final karşılaşmasını takip eden Bandırmagücü taraftarları, “Başın sağ olsun Nisa” tezahüratıyla genç futbolcuya destek verdi.
Bu davranışın takımda duygusal anlar yaşanmasına neden olduğunu belirten Çelik, sporun birleştirici yönünü ortaya koyan Bandırmagücü taraftarlarına teşekkür etti.
“50 kız çocuğunu sporla buluşturuyoruz”
Kulüp bünyesinde 50 kız çocuğunu sporun içinde tutmak için çalışma yürüttüklerini belirten Çelik, yalnızca sportif başarıya değil, ahlaki ve toplumsal eğitime de önem verdiklerini söyledi.
Oyunculara deplasmanlarda kullanılan alanları temiz bırakma gibi alışkanlıklar kazandırdıklarını aktaran Çelik, sporcuların toplumsal sorumluluk bilinciyle yetişmesini hedeflediklerini ifade etti.
İnegöl iş dünyasına destek çağrısı
Turgutalpspor’un İnegöl’den beklediği desteği yeterince alamadığını savunan Çelik, kadın futbol takımının altyapı, ulaşım, deplasman ve diğer giderlerini karşılamakta zorlandıklarını belirtti.
İnegöl’deki iş insanlarına sponsorluk çağrısında bulunan Çelik, kulübün daha güçlü şekilde yoluna devam edebilmesi için yerel desteğin artırılması gerektiğini söyledi.
Çelik, bugüne kadar takıma katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür ederek sponsorlara ilişkin ayrıntıları ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.





