Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor

TEOG OLMAZSA OLMAZIMIZ DEĞİL
Kent Konseyi Bilgi ve Eğitim Grubu Mustafa Çevik, TEOG sınavı öncesinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "TEOG sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. TEOG olmazsa olmazımız değil. Hayatta çok daha önemli şeyler var... Ailemiz, sağlığımız, sevdiklerimiz gibi... Ancak TEOG Eğitim yolculuğumuzda önemli bir viraj. Bu virajı iyi alırsak yolculuğumuz güzel bir yolda devam eder. TEOG'da bazı hususlara dikkat edersek daha başarılı oluruz"
NELERE DİKKAT ETMELİYİZ
"Önceden sınava hangi sınıfta, hangi sırada oturacağınızı öğrenin. Bu sınav stresinizi azaltacaktır. İyi bir uyku, iyi bir kahvaltı güne güzel başlamanızı sağlar. Sınav esnasında sizi ferahlatacak, dikkat toplamanıza yardımcı olacak en güzel içecek sudur. Ancak suyunuzu sıra üstüne koymak yerine yanınıza veya aşağıya koyun. Dökülme riskine karşı önlem almış olursunuz. Unutmayın süreniz 40 dakika. 20 soruya 40 dakika zaman probleminiz yok. Yinede sınıfta saat yoksa yanınızda kol saati bulundurun. Zamanı daha iyi yönetirsiniz. Çarşamba günü Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerinden sınav olacaksınız. Her ders arası 20+10 dakika teneffüs olacak. 20 dakika teneffüs, 10 dakika sınav hazırlığı için sınıfa gireceksiniz"
TENEFÜSTE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
"Erkekler kesinlikle top ve terleyecek oyunlar oynamamalı. Terleyerek sınıfa girersek sorulara konsantre olamayız, diğer arkadaşlarınızı da rahatsız etmiş olursunuz. Aralarda sınavdan çıktığımız dersin soru ve cevaplarını arkadaşlarınızla konuşmayın. Hanginizin doğru yaptığını bilemezsiniz ve kendinizinkinin yanlış olduğunu düşünürsünüz. Moraliniz bozulur, bozuk moralle diğer dersin sınavına girersiniz ve başarınız olumsuz etkilenir. Molada mutlaka dışarı çıkıp hava almalı, bir sonraki derse hazırlanmalısınız"
SORUYU CÖZ VE HEMEN İŞARETLEME YAP.
"Soruyu çözdükten sonra optik okuyucuya doğru cevabı işaretleyin. Her sorudan sonra işaretleme yaparsanız; hem kaydırma riskiniz ortadan kalkar hem de beyin işaretleme esnasında bir sonraki soruya hazırlanır. Kitapçık ve soru üzerinde aşırı karalama yapmayın. Soruyu tekrar gözden geçirmek istediğinizde okumakta güçlük çekersiniz. Çözmekte zorlandığınız sorularla savaşmayın, işaret koyup kolayları halletmeye bakın. Kolayları hallettikçe zorları yapabilecek güven gelir. Rahat edebileceğiniz bir kıyafet giyin ki; kıyafetle uğraşmak dikkatinizi dağıtır. Başarı ben başarabilirim diyenlerindir. Sen de kendine güven ve TEOG'u alt et. Unutma sen bu ülkenin geleceğisin. Bunun farkına var ve hedefini belirle... Hedeflerin önüne çıkabilecek her türlü engeli bir bir aşıp, hedefine ulaşacaksın. Başarılar"