Lübnan Premier Lig ekiplerinden Nejmeh SC’yi çalıştıran Türk teknik direktör Engin Fırat, geçirdiği kalp krizi sonucu 55 yaşında hayatını kaybetti.
Edinilen bilgilere göre tecrübeli teknik adam, Lübnan’dan Türkiye’ye döndüğü sırada İstanbul Havalimanı’nda kalp krizi geçirdi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Fırat kurtarılamadı.
Cenazesi Antalya’da defnedilecek
Engin Fırat’ın cenazesi bugün İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Antalya’ya götürülecek. Fırat’ın naaşı, yarın Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesi’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.
Kariyerine Fenerbahçe’de başladı
Antrenörlük kariyerine 2002 yılında Fenerbahçe’de teknik direktör Werner Lorant’ın yardımcısı olarak başlayan Fırat, daha sonra Almanya’da LR Ahlen kulübünde görev yaptı.
Tecrübeli teknik adam kariyeri boyunca birçok ülkede görev aldı. Güney Kore’de Incheon United, Türkiye’de Sivasspor, İran’da Saipa ve Sepahan kulüplerinde çalışan Fırat, İran Milli Takımı’nda da efsane futbolcu Ali Daei’nin yardımcılığını yaptı.
Milli takımlarda da görev yaptı
2019 yılında Moldova national football team’nin teknik direktörlüğüne getirilen Engin Fırat, 2021-2024 yılları arasında ise Kenya national football team’in başında görev yaptı ve 21 maça çıktı.
Son olarak 8 Şubat 2026’da Nejmeh SC ile sözleşme imzalayan Fırat’ın ani ölümü, Türk futbol camiasında büyük üzüntü yarattı.





