Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı olarak atanan Dr. Fatih Karahan, görevine başlamasının ardından enflasyonla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Başkanlık görevine 28 Temmuz 2023'ten bu yana başkan yardımcısı olarak hizmet veren Karahan, enflasyonun hedeflerle uyumlu seviyelere indirilmesi için gereken tüm adımların atılacağını ifade etti.

Fiyat İstikrarı TCMB'nin Önceliği

Karahan, "Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır," diyerek, ekibin dezenflasyon sürecindeki kararlılığını ve bu yöndeki çalışmaların süreceğini belirtti. Türkiye'nin ekonomik istikrarının sağlanmasında enflasyonla mücadelenin merkezi bir rol oynadığını vurguladı.

Enflasyonla Kararlı Mücadele

"Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz."

Bu ifadelerle Karahan, enflasyonla mücadeledeki yöntemlerin sadece kısa vadeli değil, orta ve uzun vadeli perspektifleri de kapsayacağını ve fiyat istikrarının sağlanmasının TCMB için ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

Enflasyon Raporu Sunumu

Karahan, 8 Şubat'ta saat 10.30'da TCMB İdare Merkezi'nde düzenlenecek bilgilendirme toplantısında bu yılın ilk Enflasyon Raporu'nu tanıtacak. Toplantı, enflasyon tahminleri ve Merkez Bankası'nın para politikası yaklaşımı hakkında önemli bilgiler içerecek.

Editör: Fırat Çelik