TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenen terör oturumunda, "teröre karşı bildiri" konulu Meclis Başkanlığı tezkeresi kabul edildi. Tezkerede, Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgelerine sızmaya çalışan teröristlerle yaşanan çatışmada, 9 kahraman askerin şehit olduğu bildirildi. Şehit olan askerlerin isimleri Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuşlar Serkan Sayin, Ahmet Köroğlu ve Hakan Gün, Piyade Sözleşmeli Erler Kemal Batur, Müslüm Özdemir ve Emrullah Gülmez, İstihkam Sözleşmeli Erler Murat Atar ve Muhammed Tunahan Evcin olarak açıklandı.

Gazi Meclis olarak şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileğinde bulunuldu. Ayrıca, saldırıda yaralanan askerlere acil şifalar temennisinde bulunuldu. Meclis, terör saldırısını gerçekleştirenlerin ağır bedellerle karşılaşacağını ve terörün asla hedefine ulaşamayacağını vurguladı.

Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’da Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’da

Tezkere, Türk milletinin teröre boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine tehdit oluşturan PKK/YPG/PYD ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele edeceğini ilan etti. Ayrıca, terör örgütlerinin propaganda, barınma, finans, eleman ve silah temini gibi faaliyetlerine destek olan ve sessiz kalan devletlerin terörle mücadelede samimiyetlerinin sorgulandığı belirtildi. Meclis, bu devletlere çifte standartlı yaklaşımlarını sona erdirmeleri çağrısında bulundu.

Ulusal Parlamento, komşu ülkeler ve diğer uluslararası kuruluşlardan, Türkiye'ye yönelik terör eylemlerine karşı net ve tavizsiz bir tutum sergilemelerini beklediğini ifade etti. Tezkere, dünya kamuoyuna hitaben, teröristlerin etkisiz hale getirilinceye, terör kaynaklarının kurutuluncaya ve terörü destekleyen tüm unsurların ortadan kaldırılıncaya kadar mücadelenin tavizsiz bir şekilde süreceğini duyurdu. Gazi Meclis, milli iradenin temsilcisi olarak süreci yakından takip edeceğini belirtti.

Editör: İHSAN KURAN