Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında gerçekleşen maçlarda kurallara aykırı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle 7 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) yönlendirdi. TFF Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan duyuruda, kulüplerin ve yöneticilerin çeşitli maddelerle disipline sevk edildiği belirtildi.

TFF'nin PFDK'ye Yönlendirdiği 7 Süper Lig Kulübü ve Yöneticileri

Yukatel Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak, "talimatlara aykırı hareketi", "hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve hakareti" maddelerinden dolayı PFDK'ye sevk edilmiştir.

İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık”

Kulüpler ve Yöneticilerin PFDK'ye Sevk Gerekçeleri Detaylı İnceleme

TÜMOSAN Konyaspor, EMS Yapı Sivasspor, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Yılport Samsunspor ve Trabzonspor kulüpleri ise çeşitli disiplin suçları nedeniyle TFF tarafından disipline sevk edilmiştir.

TFF Disiplin Kararlarına Yönlendirilen Kulüplerin İncelendiği Detaylı Analiz

Beşiktaş Kulübü direktörü Feyyaz Uçar ve Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" maddesi sebebiyle PFDK'ye yönlendirilmiştir.

Trendyol Süper Lig'de Disiplin Skandalları - TFF'nin PFDK'ye Sevk Ettiği Kulüpler ve Detayları

EMS Yapı Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sportmenliğe aykırı hareketlerinden dolayı kurula sevk edilen isimler arasında yer almaktadır.

Futbol Arenasında Yankı Uyandıran Disiplin Hamlesi - 7 Süper Lig Kulübü ve Yöneticileri PFDK'de

Trabzonspor'un antrenörleri Egemen Korkmaz, Mustafa Sarp ve Haluk Güngör de talimatlara uygunsuz hareketlerinden dolayı disipline gönderilmiştir.

TFF'nin Sarsıcı Kararı - 7 Süper Lig Kulübü ve Yöneticileri Disipline Sevk Edildi

Ayrıca, Mondihome Kayserispor görevlisi Muammer Kaya'nın da sportmenliğe aykırı eylemlerinden dolayı PFDK'ye sevk edildiği belirtilmiştir.

TFF'nin Çalkantılı Kararı - Süper Lig Kulüpleri ve Yöneticileri PFDK'de

TFF'nin yapılan bu disiplin kararları, Türk futbolunda fair play ve kurallara uyumun önemine vurgu yaparken, söz konusu kulüplerin ve yöneticilerin savunma hakları doğrultusunda PFDK tarafından alınacak kararlar beklenmektedir. Futbol kamuoyu, yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecektir.

Editör: Şaban Kılıçcı