Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur konuyu köşe yazısında geniş bir şekilde ele aldı. İşte o köşe yazısı: 

...

Peki o halde Türkiye’yi ayağa kaldıran bütün Atatürkçü, milliyetçi hassasiyetleri kabartan, geleneksel milli sporlarımızdan Arap düşmanlığını ırkçılık seviyesine yükselten krizin sebebi neydi?

...

Hem Suudi Arabistan’ın başkentinde bu maçı oynayıp, bunun için büyük paralar alıp hem de ülkenin marşına iki dakika tahammül edememek büyük bir cüret.

İnegölspor Uzatmalarda Yıkıldı! İnegölspor Uzatmalarda Yıkıldı!

...

Halbuki bir nefes alıp düşünenler Suudi Arabistan’ın artık Atatürk ile bir sorunu kalmadığını görebilir. Hatta Prens Salman’ın ülkeyi tepeden modernleştirme adımları Atatürk’e de benzemiyor değil. Bu arada Şerif Hüseyin ile Suudiler de aynı şey değil. Hatta ikisi birbiriyle savaşmıştı. Belediye başkanlarına asgari tarih eğitimi şart.

...

Karar internet haber sitesi yazarlarından Yıldıray Oğur'un yazdığı yazının tamamı için TIKLAYIN

Türk futbolunun iki devi Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa finali, beklemediğimiz bir krizle gündeme oturdu. Maçtan önceki toplantıda, her iki kulübün de Atatürk'ün sözlerinin ve fotoğrafının yer aldığı pankartlar ve tişörtlerle maça çıkmak istemesi, anlaşmazlığın fitilini ateşledi. İki takımın da İstiklal Marşı ve Suudi Arabistan Milli Marşı konusundaki rahatsızlıkları, krizin boyutlarını daha da artırdı.

Krizin Perde Arkası

Atatürk Pankartları ve Tişörtleri

Kulüplerin, Atatürk'ün 'Ne mutlu Türk'üm diyene' ve 'Yurtta sulh Cihanda sulh' sözlerini içeren pankartlarla maça çıkma talepleri, Suudi yönetimi tarafından reddedildi. Bu durum, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe yönetimlerinde büyük bir rahatsızlık yarattı.

Marşlar ve Diplomatik Gerilim

TFF'nin, Süper Kupa finali akışını kulüplere gönderdiği ve itiraz gelmediğini belirtmesine rağmen, iki takımın İstiklal Marşı ve Suudi Arabistan Milli Marşı'nın çalınmasına yönelik rahatsızlıkları, durumu karmaşık bir hale getirdi.

Yoğun Görüşmeler ve Son Dakika Gelişmeleri

Kriz Yönetimi ve Müzakereler

TFF, kriz yönetimine geçerek, Fenerbahçe ve Galatasaray yetkilileriyle çözüm için görüşmelere başladı. Uğur Dündar'ın açıklamaları ve Ali Koç'un kamuoyuna kriz olduğunu duyurması, gerilimi daha da artırdı.

Final Anında Umut Işığı

Yoğun müzakerelerin ardından, Uğur Dündar'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama ile İstiklal Marşımızın okunacağı ve karşılaşmanın öyle başlayacağı duyuruldu. Ancak Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un görüşmeleri ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın devreye girmesi, krizin çözülmesi için yeterli olmadı.

Editör: Umut Gökdaş