İnşaatta ara eleman sıkıntısı derinleşiyor... Kentsel dönüşüm için el ele çalışılmalı İnşaatta ara eleman sıkıntısı derinleşiyor... Kentsel dönüşüm için el ele çalışılmalı

Osman Halal, Ahmet Erul, Emre Koçu, İbrahim Özdemir isimli 4 arkadaş,  220x180 cm ölçekli minyatür stadın koltuk sayısından reklam panolarına kadar her şeyi birebir yaptı. Işıklandırma ve ses sisteminin olduğu minyatür stat satışa çıkartılacak.

Yaptıkları minyatür stat hakkında bilgiler veren Osman Halal “Ben bu işi hobi olarak yapıyorum bu ilk değil daha önce de stat yaptım köprü yaptım. Birebir aynı stadı yaptık, inşaat aşamasında ki kolon sayısı, koltuk sayısına kadar birebir aynısını yaptık. Yaklaşık 4 ay sürdü. Bize 8-10 bin TL arasında maliyetimiz oldu. Dış görünüşü birebir aynı, reklam panosu olsun, çıkış tüneli olsun, kolon sayısı olsun, tribündeki harflerin koltuk sayısına kadar, ses sitemi ışık sistemi, reklam panosu aydınlatma, skorboard aydınlatmasına kadar özellikler aynı. Bunu emeği göz önünde bulundurarak satmayı düşünüyoruz. Şuan bir tane teklif var, henüz kabul etmedik.” Dedi.