Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ ve Bor Şeker AŞ'nin halka arz başvurularını onayladı. Karara göre, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ'nin halka arz fiyatı 35 lira olarak belirlenirken, Bor Şeker AŞ'nin halka arz fiyatı 26,54 lira olarak kabul edildi.

SPK Kararlarıyla İlgili Detaylı Haber: Halka Arz Onayları, Borçlanma İhaleleri ve Diğer Kararlar

Bu kararın yanı sıra, SPK tarafından onaylanan borçlanma ihraç başvuruları arasında İstanbul Varlık Yönetim AŞ'nin 500 milyon lira, Akdeniz Faktoring AŞ'nin 264 milyon lira, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 8 milyar lira, Mercedes Benz Kamyon Finansman AŞ'nin 1 milyar 200 milyon lira ve Tam Finans Faktoring AŞ'nin 760 milyon lira bulunmaktadır.

Aktif Portföy Yönetimi AŞ'nin Playgate Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına yönelik ihraç belgesinin kabul edilmesi talebinin de uygun karşılandığı bildirildi.

Ayrıca, A1 Portföy Yönetimi AŞ'nin Birinci ve İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun kuruluşlarına izin verilmesi talepleri SPK tarafından onaylanan diğer önemli kararlardan biridir.

SPK'nın açıklamasında ayrıca, Colendi Menkul Değerler AŞ'ye mevcut faaliyet izinlerine ek olarak, paya dayalı türev araçlar, pay endeksine dayalı türev araçlar, diğer türev araçlar kapsamında işlem aracılığı, yatırım danışmanlığı ve en iyi gayret aracılığı faaliyetlerinde bulunma izni verildiği ifade edildi. Açı Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ'nin ise Kurulun Makine ve Ekipmanları Değerlemeye Yetkili Kuruluşlar listesine alındığı belirtildi.

SPK'nın ayrıca, Nurol Varlık Kiralama AŞ ve Desa Deri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye idari para cezası uygulandığına dair bir karar aldığı bilgisi verildi.

1 Mayıs Güncel Altın Fiyatları 1 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

Son olarak, Türkiye'de yaşayan vatandaşlara yönelik olarak internet adresiyle yurt dışında kaldıraçlı işlem gerçekleştirildiği tespit edilen 41 internet sitesine erişimin kaldırılması için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verildiği ifade edildi. SPK, finansal piyasalardaki düzenlemeler ve denetimlerle ilgili almış olduğu bu kararlarla yatırımcıları koruma ve piyasaların düzenli işleyişini sağlama amacını sürdürmektedir.

Editör: İHSAN KURAN