İsrail ve Filistin arasındaki savaşın üzerinden 37 gün geçti. Türkiye'de İsrail menşeli ürünlere yönelik boykot çağrıları devam ederken, yerli ürünlere olan talep artışı gözlemleniyor. Bu süreçte birçok işletme, İsrail ürünlerinin satışını durdurduğunu açıkladı. Sosyal medyada ise Uludağ gazozuna yapıldığı iddia edilen zam gündem oldu. Uludağ İçecek'ten ise bu iddialara hızlı bir cevap geldi.

Altın Fiyatları Yükseliyor! 19 Mayıs Canlı Altın Fiyatları Altın Fiyatları Yükseliyor! 19 Mayıs Canlı Altın Fiyatları

İsrail Ürünlerine Boykot ve Yerli Ürünlere Talep Artışı

İsrail Ürünlerine Boykot Kararları

Türkiye'deki birçok market ve işletme, 'İsrail menşeli ürünleri satmıyoruz' açıklamaları yaparken, bazı işletmeler İsrail ürünlerini satıştan kaldırdı. Vatandaşlar arasında İsrail ürünlerine boykot çağrısı teşvik edilirken, yerli ürünlere yönelik talep artışı gözlemlendi.

whatsapp-image-2023-11-12-at-11-22-32-1-65508bbd4a969

Uludağ Gazozuna Zam İddiaları

Yerli üretim olan Uludağ gazozunun fiyatına, İsrail boykotundan sonra zam yapıldığı iddia edildi. İddialar, sosyal medyada büyük ilgi çekti. 22.95 TL'den 28.90 TL'ye çıktığı iddia edilen Uludağ gazozunun fiyat etiketi, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Uludağ İçecek'ten Zam İddialarına Yanıt

"Fotoğraflarda artış olarak gösterilen ürünün biri 1 litre diğeri 1.5 litre etiket fiyatına sahip ayrı ürünlerdir. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan zam haberleri gerçeği yansıtmamaktadır."

whatsapp-image-2023-11-12-at-11-22-32-2-65508bb76b5ac

Uludağ İçecek, sosyal medyada yer alan iddialara yanıt verdi ve zam haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Editör: Umut Gökdaş