Anadolu Efes’in 97-91 kazandığı maçtaki kararları tartışma yaratan hakem üçlüsünün, Türkiye Basketbol Federasyonu MHK’sı tarafından sezon sonuna kadar dinlendirileceği açıklanmıştı.

Fenerbahçe Kulübü, maçın ardından “Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan maç sonucunu tayin eden hakemlerin açıklamasını bekliyoruz” başlıklı bir açıklama yayınlamıştı. Sarı lacivertlilerin duyurusunda, “Bu maçta, ilgili hakemlerin ortaya koyduğu tavrın sebebini, motivasyonlarının kaynağını ve yaşanan rezilliğin açıklamasını Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan ivedilikle bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Ardından açıklama yapan TBF, “Konuyu tüm teknik detayları ile ele alan Merkez Hakem Kurulu da benzer bir değerlendirmeyle, dün oynanan karşılaşmanın üç hakemini sezon sonuna kadar dinlendirme kararı almıştır.” duyurusunu yaparak üç hakemin kızağa çekildiğini ilan etti.

AYTUĞ EKTİ: KARARI KINAYARAK REDDEDİYORUM

Maçın hakemlerinden Aytuğ Ekti, TBF tarafından verilen cezanın ardından artık hakemlik yapmayacağını açıkladı.

İsmail Kartal: "Şampiyon olacağız" İsmail Kartal: "Şampiyon olacağız"

TBF’nin aldığı kararı kınadığını ve reddettiğini söyleyen Ekti, “Maçın sonucunda tesir eden hakem kararı ifadesi, karşılaşmalarda adil rekabet şartlarını sağlamakla görevli bizler için kabul edilemez olmakla birlikte, Fenerbahçe Yönetimi tarafından ısrarla daha büyük ve caydırıcı yaptırımlar uygulanması talep edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Fırat Çelik