MEB Bursa'da istişare etti MEB Bursa'da istişare etti

Milli Eğitim Bakanlığı, velilerin öğretmenlerle iletişimini kolaylaştıran ancak tartışmalara yol açan 'sınıf annesi' uygulamasını yasakladı.

Eğitimde Tartışmalı Bir Dönemin Sonu

MEB'den Resmi Uyarı: Sınıf Annesi Yasağı

Türkiye genelindeki okullarda, bazı velilerin "sınıf annesi" adı altında görevlendirilmesi son buldu. Milli Eğitim Bakanlığı, bu kişilerin sınıflarda aidat toplaması, ders araç-gereçleri için para talep etmesi ve derslere müdahale etmesi gibi faaliyetlere son verdi.

Eğitimin Niteliği ve Pedagojik İlkeler

Öğretmenler dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu belirtildi. 

"Valiliğinizde okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara mahal verilmemesi hususunda gereğini rica ederim." - MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer

Sınıf annelerinin öğretmenlerin önüne geçtiği yönündeki eleştirilere rağmen, bazı veliler ve öğretmenler bu uygulamayı okuldaki işleri kolaylaştırdığı için destekliyordu. Ancak son dönemde yaşanan olaylar ve artan şikayetler bu değişikliği kaçınılmaz kıldı.

Editör: Fırat Çelik