İNLİFE Dergisi, 2.sayısında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile yapılan özel bir röportaja yer vermiş. Yazıda Başkan Aktaş'a ve aile yaşamına dair ilginç bilgiler var. İşte onların bir kısmı:

1-Başkan Aktaş, ilkokulu Şükrünaili Paşa İ.Ö. Okulunda okumuş. Hayatındaki ilk başkanlık deneyimini okulda yaşamış. Ancak 2 ay başkanlık yapabilmiş...

2-Lise yıllarında gür saçlara sahip olan Başkan Aktaş, saçı uzun olduğu için bir hocasından okkalı bir tokat yemiş.

3-Başkan Aktaş hayatında unutamadığı ilk tokadı babasından yemiş aslında. İlkokulda babasından izinsiz simit sattığı için... Babası onun elektrikçi çırağı olmasını istemiş. Başkan Aktaş çocukluğunda simit de satmış, sandık da çakmış.

4-Başkan, lisedeyken kravat takmayı, Üniversitede ise tıraş olmayı sevmezmiş. Başkan Aktaş diyor ki; "Rabbim bana öyle bir iş verdi ki, hem kravat takınıyorum, hem de her gün traş oluyorum."

5-Annesi, Başkan Aktaş'ın çocukluğundan beri hep imam olmasını istermiş. Kendisi ise lise yıllarında coğrafya öğretmeni olmayı düşünmüş ve Belediye Başkanı olmayı hayal etmiş.

6-Çilek Mobilya'da Pazarlama Müdürlüğü de yapan Başkan Aktaş, "Çilek'te aldığım maaşı belediye başkanı olarak almıyorum." diyor.

7-Başkan Aktaş eşi ile nasıl tanıştı? Okul önlerinde hangi sevdiği kızı bekledi? Eşi Sevinç Hanım'a ve çocuklarına göre, Başkan Aktaş nasıl bir baba? En çok ne zaman sinirli olur? Mesela Sevinç Hanım demiş ki: "İnegöl girişine yapılan ilk mobilya figürünü hiç sevmemiştim ve baya bi eleştirmiştim."

Başkanın hobilerine ve fobilerine dair birçok ilginç bilgiyi ve "Başkan Aktaş siyaset sonrası ne yapmayı düşünüyor?" gibi birçok sorunun cevabını, İNLİFE Dergisinin 2.sayısında bulabilirsiniz.

İNLİFE Dergisi, kendi alanında İnegöl'ün kültür çıtasını yükseltmeyi hedefleyen bir çalışma. İNLİFE başarılar diliyoruz.

BİR TÜRKİYE BİRİNCİSİ DE İNEGÖL'DEN

Genç Ajansın kapısında, Birey Dershanesi Genel Müdürü İdris Yüzer ile karşılaştım. Gazetemizin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen ile görüşen Sayın Yüzer'in yüzü gülüyordu. Gerçi ilköğretim müdürlükleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü döneminden de İdris Yüzer'in güler yüzlü olduğunu biliyoruz. Sayın Yüzer'in şimdiki hedefi kentin bir numaralı dershanesi olmak...

Sayın Yüzer son günlerde daha da mutlu. Çünkü Genel Müdürü olduğu dershane Türkiye Birincisi çıkardı. Birey Dershaneleri öğrencisi Fazilet Sönmez, Yabancı Dil puan türünde Türkiye 1.si oldu. Ayrıca aynı dershaneden, ilk 100'e girme başarısı gösteren öğrenciler var. Müdür İdris Yüzer'i ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Türkiye birincisi Fazilet Sönmez, Zeki Konukoğlu Öğretmen Lisesi mezunu. Şüphesiz bu başarı aynı zamanda İnegöl Milli Eğitiminin bir başarısı. Bu vesile ile yarın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk hakkında bir yazımız olacak...

TAHA KEREM- ARŞİVDEN DÜŞÜNCELER- 26 TEMMUZ 2011