Toplumda büyü ve sihir korkusu, özellikle hanımlar arasında yaygınken, bu korkuları ve psikolojik sorunları sömüren büyücülerin ve cinci hocaların uydurduğu "Sihir Bozucu Efsunlar" ve bunlara harcanan paralar dikkat çekiyor. Peki, bu efsunların arkasında ne var?

Modern Çağda Geleneksel İnançlar

Sihir Bozma Efsunlarına Genel Bakış

Genç Gazete Sihir Ve Büyü Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler (6)

Sihir bozma efsunları, çoğunlukla geleneksel ve batıl inançlara dayanıyor. Zeytin çekirdeği yakmaktan, kirpi kanı içmeye kadar uzanan bu yöntemler, tüm yanlışlığına rağmen toplumda yer etmiş durumda.

Büyücülerin Etkisi ve Toplumsal İnançlar

Büyücüler, halk arasındaki korkuları kullanarak, çeşitli efsunları yaygınlaştırıyor. Ancak bu efsunların İslami bir dayanağı bulunmuyor ve sadece ticari bir amaç güdüyorlar. Malesef medyum, metafizik uzmanı, üfürükçü ve cinci hoca gibi isimlerle karşımıza çıkanların çoğu yalancıdır ve insanların sorunlarını istismar eden dolandırıcıdırlar.

Kişi bu tür sorunlarda birinci sıraya modern tıp imkanlarını, alternatif tıp imkanlarını, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duayı koymalıdır. Bu ölçülere sahip uzmanlara danışmalıdır.

Aşure nedir? Aşure ayı ne zaman? 2024 Muharrem ayı tarihi Aşure nedir? Aşure ayı ne zaman? 2024 Muharrem ayı tarihi

Cinlerden ve büyülerden yardım aldığını söyleyenlerin, İslam dışı ve Tıp yöntemlerine aykırı uygulamaları vardır. İşte onlardan bir kısmı:

Genç Gazete Sihir Ve Büyü Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler (3)

İşte Batıl inanış ve Hurafelerin Karıştığı Sihir Bozma Yöntemleri

1. Zeytin çekirdeği ve leylek pisliği yakmak. Zeytin çekirdeği, vücudun çeşitli yerlerinden koparılmış kıllar, leylek pisliği, zırnık, iğde çekirdeği gibi bazı şeyler yakılarak dumanıyla tütsülenirse sihir bozulurmuş.

2. 7 dükkanın süprüntüsüyle yıkanmak. İçine 7 dükkanın süprüntüsü, çalınmış pancar, yeşil kağıt atılmış su ile bir saçak altında yıkanılırsa yine sihir bozulurmuş.

3. Kirpi kanı içmek.

4. Deniz aşırı seyahat yapmak.

5. Nikah büyüsüne karşı yumurta ritüeli. Nikah kıyılırken erkeği bağlamak için yapılan büyüye karşı ise iki yumurta haşlamak ve soyduktan sonra, üzerine belirli yazılar yazmak, bunlann birini erkeğe, birini kıza yedirmek gerekirmiş.

6. Yazılı baltayla büyü bozmak. Bir baltanın demir kısmına yine belirli yazılar yazıp baltayı ocağa gömmek ve demiri kızannca boş bir dolapta üzerine su dökmek.

7. Değirmen dolabından ve çarkından sıçrayan suyla yıkanmak.

8. 7 kapı eşiğinden parça koparıp tütsülemek. 7 kapı eşiğinden birer parça koparıp ateşe atarak onun dumanıyla evin her tarafım tütsülemek.

9. Demir tortusunu suya atıp yıkanmak.

10. Dualı pilav pişirip yedirmek. 100 dirhem pirince bazı dualar okuyarak pilavını pişirmek, bu pilavı büyünün etkisi altında kalan kimseye yedirmek.

11. Kırlangıç pisliğini kahveye ekleyip sihir yapılan kişiye içirmek.

12. Tuvalet taşına ters oturmak, bu şekilde abdest bozmak.

13. Akrep tütsüsü yapmak. Akrep tütsüsü yapmak. Öldürülen akrep bir kutuya konup saklanır. Her gün bunun bir parçasını ateşe atıp yakarak büyülü kimse ve ev tütsülenir. Tütsü güneş doğduktan sonra batıncaya kadar yapılır. Gece yapılmaz.

14. Zeytin okumak ve atmak. Zeytin okumak. Okuma izni olan (el-alan) kişi büyülü kişinin durumuna baktıktan sonra 7 zeytin ister. Bunlara bazı dualar okur. Sonra evden biri bu okunmuş zeytinleri alarak boş bir arsaya, boş bir toprağa atar.Böylece büyü etkisi o kişiden zeytinlerle beraber gitmiş olur.

15. Leylek pisliği yakıp tütsülenmek.

Genç Gazete Sihir Ve Büyü Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler (2)

Bu yöntemler, İslami kaynaklara aykırı, bilimsel temelden yoksun ve sadece eski batıl inanışlara dayalı. Sihir ve büyü korkusu, toplumda ciddi bir sorun oluştururken, bu tür efsunların yarattığı ekonomik ve psikolojik etkiler de göz ardı edilemez.

Büyü ve sihir korkusunun modern toplumda nasıl bir etki yarattığı, bu tür geleneksel inançların çağımızdaki yerini sorgulamak gerekiyor. Bilgi çağında, İslam dışı, bilimsel temellere dayanmayan bu tür inançların ve yöntemlerin, toplum üzerindeki etkileri ve gerçekleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Genç Gazete Sihir Ve Büyü Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler (1)

Sonuç olarak; Modern ve alternatif tıp imkanlarının yanında Kuran Tilaveti ve duanın da özellikle psikolojik sorunların çözümünde etkili olduğu dikkate alınmalıdır.

Kaynak: Yaşayan Hurafeler, Kemalettin erdil

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Genç Gazete Büyü Yapmak Büyücü Sihir Nuska Rukye (6)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR