Okulların tatile girmesiyle birlikte yaz dönemini değerlendirmek isteyen öğrenciler için İnegöl’de birçok vakıf ve dernek tarafından yaz okulları düzenlendi.

Bu eğitimlerde milli ve manevi değerleri öğrenen gençler, aynı zamanda toplumsal sorumluluk bilinci kazanmaya yönelik faaliyetlerde de yer aldı.

İnegöl'de Öğrencilerden Örnek Dayanışma Gençgazete (4)

Öğrencilerden anlamlı yardım çalışması

İHMED ve YediHilal yaz etkinliklerine katılan dört öğrencinin gerçekleştirdiği örnek çalışma, iyilik ve dayanışmanın küçük yaşlarda kazanılabileceğini gösterdi.

Hayrünnisa Eniş, Nil Çağla Çelik, Zeynep Eniş ve Hüma Ulu isimli öğrenciler, oturdukları sitenin bahçesinde bir sergi açtı. Kullanmadıkları eşyaları satışa sunan öğrenciler, elde ettikleri geliri yardıma muhtaç çocuklara ulaştırılmak üzere bağışladı.

Toplanan bağış, İHMED Başkanı Ahmet Taştan ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi Enver Dede’nin katıldığı mini bir törenle teslim alındı.

“Küçük yürekleri büyük bir iyiliğe köprü oldu”

İHMED Başkanı Ahmet Taştan, öğrencilerin yaptığı çalışmanın yaz okullarının amaçlarından biri olan sorumluluk bilincini ortaya koyduğunu ifade etti.

“Yıllardır İHMED ve YediHilal bünyesinde yaz okulları düzenliyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz dini bilgilerin yanı sıra onlara vicdani sorumluluk kazandırmak amacıyla Filistin ve Gazze’de yaşananları da anlatıyoruz. Eğitimlerimizden etkilenen öğrencilerimizin o küçük yürekleri, bugün büyük bir iyiliğe köprü oldu.”

Taştan, öğrencilerden birinin babasının kendilerini arayarak yapılan çalışmayı anlattığını belirterek şu ifadeleri aktardı:

“Hocam, benim kızım iki senedir İHMED/Yedi Hilal derneğinin kurslarına geliyor. Allah razı olsun bugün arkadaşlarını organize edip kullanmadıkları eşyaları satıp kazandıkları parayı ihtiyaç sahibi çocuklar için derneğe getirmeye niyet etmişler. Bu bilinci sizlerin sayesinde kazandı benim kızım, Allah sizlerden razı olsun.”

İnegöl'de Öğrencilerden Örnek Dayanışma Gençgazete (3)

Bağış yetimlere ulaştırılacak

Toplanan yardımın yetimlere ulaştırılması amacıyla İHH Yönetim Kurulu Üyesi Enver Dede’nin derneğe davet edildiğini belirten Ahmet Taştan, bağışın makbuz karşılığında teslim edildiğini söyledi.

Taştan, öğrencilerin duyarlı davranışlarından dolayı tebrik edildiğini, ailelerine ve yaz okulunda görev alan öğretmenlere teşekkür edildiğini belirterek, bu güzel hareketin diğer öğrencilere de örnek olmasını temenni etti.

Kaynak: Haber Merkezi