Sigarayı bırakma kararı, sağlık için atılan muazzam bir adım; ancak bu süreçte en sık duyulan endişelerden biri de kilo almak. Peki, gerçekten de sigarayı bırakmak balon gibi şişmeye sebep olur mu, yoksa bu sadece bir şehir efsanesi mi? Gelin, bu konuda aydınlanalım!

Sigarayı Bırakınca Mutfak Daha Çekici Mi Oluyor?

Zammın Ardından Sigaraya Bu Kez Indirim Geldi

Sigarayı bıraktığınızda, uzun süredir körelmiş olan tat alma duyunuz birdenbire canlanır. Sonuç? O önceden fark etmediğiniz çikolata parçacıkları, birden bire size göz kırpıyor olabilir! Ayrıca, birçok eski sigara içicisi, sigara içme isteğini bastırmak için ağzını bir şeylerle meşgul etme ihtiyacı hisseder; bu da genellikle atıştırmalıklara yönelmeyi beraberinde getirir.

Metabolizma Duraklaması Gerçek mi?

Metabolizma

Sigara, metabolizmayı hafifçe hızlandırır. Bu yüzden sigarayı bıraktığınızda, metabolizmanız da biraz yavaşlayabilir. Ama korkmayın, bu küçük değişiklik, spor salonunda geçireceğiniz ekstra 10 dakika ile dengelenebilir. Yani, asansör yerine merdivenleri kullanarak veya yürüyüşe çıkarak bu durumu kolayca yönetebilirsiniz.

Sporla İlişkimizi Nasıl Yönetmeliyiz?

Evde Spor 1

Sigarayı bıraktıktan sonra daha fazla enerjiniz olacak. Nefes alıp vermeniz kolaylaşacak ve spor yaparken "Bu ne zorluktu yahu!" demek yerine, "Bir tur daha atayım bari!" diye düşüneceksiniz. Aktif bir yaşam tarzı, olası kilo alımını önlemenin yanı sıra ruh halinizi de yükseltecek!

Akıllı Atıştırmalıklar ve Su Şişeniz En İyi Arkadaşınız Olabilir!

Su Icmenin Sagliga Faydalari

Sigarayı bırakma sürecinde, sağlıklı atıştırmalıklar ve bol su tüketmek, hem ağzınızı meşgul tutacak hem de vücudunuzu hidratlı tutarak iştahınızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olacak. Dolabınızı meyve ve sebzelerle doldurun, böylece sağlıksız atıştırmalıklara yönelme ihtimaliniz azalır.

Kilo mu? Sağlık mı?

Sabah Sporu Mucizesi Diyet Yapmadan Kilo Verin!

Evet, belki birkaç kilo alabilirsiniz, ama sigarayı bırakmanın getireceği sağlık faydaları bu küçük değişikliği gölgede bırakır. Kilo alımını yönetmek mümkünken, sigaranın zararlarından kurtulmanın getirdiği rahatlama ve sağlık kazanımları paha biçilemez.

Kaynak: Haber Merkezi