İnegöl meydanında Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kurulan bir stand, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) ve Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara destek sağlama amacı taşıyor. 2012 yılında hayata geçirilen bu birimler, şiddeti önleme ve mağdurlara yönelik koruyucu tedbirler sunmakta büyük rol oynuyor.

WhatsApp Image 2023-11-20 at 15.20.01 (1)

ŞÖNİM ve ASDEP'in Toplumdaki Etkisi

6284 sayılı yasa kapsamında çalışan ŞÖNİM, şiddet mağdurlarına 7/24 destek sağlıyor. ASDEP ise, aile ve bireylerin sosyal yardım ve hizmet ihtiyaçlarını belirleyerek, yaşam koşullarını iyileştirmeye odaklanıyor.

İnegöl'de Şiddete Karşı Farkındalık Yaratma

İnegöl meydanında kurulan stand ile ŞÖNİM ve ASDEP, şiddete maruz kalan kişilere doğrudan ulaşarak, onlara gerekli desteği ve bilgilendirmeyi sağlıyor. 

İnegöl'deki Operasyonun Detayları: İnegöl'den 12 Kişi Gözaltına Alındı İnegöl'deki Operasyonun Detayları: İnegöl'den 12 Kişi Gözaltına Alındı
"ŞÖNİM ve ASDEP, şiddetle mücadelede ve toplumsal destekte yeni bir sayfa açıyor. İnegöl'deki bu adım, ülke genelinde bu tür girişimlerin öncüsü olabilir."

İnegöl meydanındaki bu stand, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün şiddetle mücadelede ve toplumsal yardımda yeni bir yaklaşımı temsil ediyor. Bu girişim, şiddet mağdurlarına umut ışığı olma potansiyeline sahip.

Editör: Abdullah Argun