16 TEMMUZ SALI GÜNÜ HASTA KABULÜNE BAŞLIYOR

Nilüfer ilçesinin Doğanköy mevkiinde 745 bin 365 metrekare alan üzerine yapılan bünyesinde genel, kadın doğum çocuk, kalp damar, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR), yüksek güvenlikli adli psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi bulunan Bursa Şehir Hastanesi 16 Temmuz Salı günü hasta kabulüne başlıyor.

Toplam 403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 yataklı çocuk ve yetişkin yoğun bakım ünitesi ile günlük 2 bin 110 acil hastaya müdahale ve toplam 36 bin 200 hasta sirkülasyonu öngörülen kompleks bünyesinde yer alan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 200 yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyüğü.

Süt Tüketiminde Çareler Tükenmez: Laktozsuz Süt Süt Tüketiminde Çareler Tükenmez: Laktozsuz Süt

TÜRKİYE'NİN EN NİTELİKLİ HASTANESİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Şehir Hastanesi'nin, Türkiye'nin en büyüğü değil ancak en nitelikli hastanesi olduğunu vurguladı. Deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için haklarında riskli yapı raporu bulunan Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi'nin taşınacağını kaydeden Akan, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ile Muradiye Devlet Hastanesi'nin yapılacak modernizasyon çalışmalarıyla 250 yataklı butik bir hastane şeklinde hizmete devam edeceğini kaydetti.

Kapanacak hastanelerdeki yatak sayısının 773 olduğunu buna rağmen şehir hastanesi ile birlikte toplamda 365 yatak sayısı ve 109 da yoğun bakım yatak sayısı artışı olacağını vurgulayan Akan, Bursa'daki devlet hastanelerindeki yatak sayısının 5 bin 797'ye, özel hastanelerle birlikte de bu sayının 7 binin üzerine çıktığını hatırlattı.