Tarih 01 Mart 2006. O tarihte İnegöl’de yoksullara yardım toplayan, fakirlere ve yetimlere sahip çıkan  Sefertası Derneği vardı.

Sefertası Derneği ile özdeşleşen bir isim vardı: Kenan Alemdar. Yoksul ailelere yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Sefertası Derneği Mesudiye Mahallesi’nde evinde yalnız yaşayan yaşlı bir kişiye yaptığı evin ardından, bu kez de Akhisar Mahallesi’nde ki Çelik ailesinin sevinci olur.

İşte arşivden haberimiz: Tarih 01 Mart 2006

Genç Gazete Sefertası Derneği İnegöl'de Yine Hayata Dokundu İkinci Ev Projesiyle Yüzler Güldü (2)

Sefertası Derneği 2. evi de yaptı

Sefertası Derneği, yoksullukla mücadelede ön saflarda yer alarak, ihtiyaç sahiplerine yönelik önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Dernek, Mesudiye Mahallesi'ndeki başarılı bir projenin ardından, Akhisar Mahallesi'nde yaşayan Çelik ailesi için de yeni bir ev inşa etti. İki işadamının maddi destekleriyle hayata geçirilen bu proje, Ramazan ayında ailenin iftar sofrasına yapılan bir ziyaretin ardından başladı.

İnegöl'de 14 Yaşındaki Çocuğu Öldüresiye Dövdüler! İnegöl'de 14 Yaşındaki Çocuğu Öldüresiye Dövdüler!

Genç Gazete Sefertası Derneği İnegöl'de Yine Hayata Dokundu İkinci Ev Projesiyle Yüzler Güldü (3)

Çadırdaki İftar Sofrasından Yeni Bir Eve

Geçen yıl yapılan bir tarama sırasında, derme çatma bir kulübede yaşayan Çelik ailesiyle karşılaşan Sefertası Derneği, Ramazan ayında iki işadamıyla birlikte ailenin iftarına konuk oldu. Kamyonet kasasında açılan iftar, işadamlarını dernek aracılığıyla harekete geçmeye teşvik etti.

Kısa sürede başlatılan çalışmalar neticesinde, ailenin daha önce satın aldığı arsa üzerine, modern ihtiyaçları karşılayacak bir ev inşa edildi. Bu ev, bir oda, mutfak, tuvalet ve banyodan oluşan yaklaşık 40 m²'lik bir yaşam alanı sunuyor.

Genç Gazete Sefertası Derneği İnegöl'de Yine Hayata Dokundu İkinci Ev Projesiyle Yüzler Güldü (1)

Dernek yöneticileri, evi beyaz eşya, mutfak dolabı, oturma grupları, halı, mutfak ve giyim eşyaları ile tamamladıktan sonra Çelik ailesine teslim etti. Aile bireyleri, yaşadıkları zorluklara çözüm bulan dernek yöneticileri ve işadamlarına duydukları minnettarlığı ifade ettiler.

"Bu ev bize yeni bir hayatın kapılarını açtı. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz." - Baba Seyfi Çetin

Genç Gazete Sefertası Derneği İnegöl'de Yine Hayata Dokundu İkinci Ev Projesiyle Yüzler Güldü (4)

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK