Jetnak Lojistik Sahibi İş adamı Sedat Yavuz, tır ve kamyon şoförlerine kesilen astronomik cezalara isyan etti.
İş adamı Sedat Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Ülkemizin üretimini taşıyan, rafları boş bırakmayan, fabrikayı döndüren, marketi ayakta tutan, sanayinin can damarı olan ticari tır ve kamyon şoförlerine kesilen astronomik cezaların sebebi nedir.? Nereye varılmak istenmektedir.?! Evet… Kuralı ihlal eden cezasını çeksin. Buna kimsenin itirazı yok. Devlet düzen için vardır, trafik güvenliği elbette önemlidir. Lâkin mesele artık güvenliği sağlamak mı, yoksa direksiyon başındaki emekçiyi ekonomik olarak boğmak mı, bunu sorgulamak gerekiyor.! Kilometre birim fiyatını belirleme noktasında yıllardır uyuyan bir anlayış…”ifadelerini kullandı.
“Mazot fiyatı uçmuş, otoban ücretleri el yakıyor, yedek parça ateş pahası, lastik olmuş servet. Buna gözünü kapatan bir sistem…” diyen Yavuz, şöyle devam etti: “Binlerce kilometre yol yapan şoföre insanca dinlenecek park alanı yapmayan, tesis yetersizliğini görmeyen bir yönetim anlayışı… Yılda 500 kilometre özel araç kullanan vatandaş ile günde 700-800 kilometre direksiyon sallayan ticari araç sürücüsünü aynı kefeye koyup aynı ehliyet puan sistemiyle değerlendiren bir adaletsizlik… Sonra ne oluyor.? Yollara gizlenmiş radarlar, denetim adı altında pusu gibi uygulamalar, adeta ceza yazmaya odaklanmış bir düzen… Soruyorum: Bu ülkenin yükünü taşıyanlara düşman muamelesi yapmak kime ne kazandıracak? Tır durursa fabrika durur. Kamyon durursa üretim durur. Nakliye çökerse ekonomi çöker. Bu insanlar keyfinden direksiyon sallamıyor.!”
“Evine ekmek götürmek, ülkenin tedarik zincirini ayakta tutmak için gece gündüz mücadele ediyor. Bunca sorunu görmeyip sadece cezaya sarılan anlayış şunu iyi bilsin:
Bıçak kemiğe dayanmıştır.! Şoför esnafının sabrı taşmak üzere… Bugün direksiyon başındaki emekçinin feryadını duymayanlar, yarın boş rafların ve duran üretimin hesabını vermek zorunda kalabilir. Bir devlet cezayla değil, önce adaletle ve çözümle yönetilir”




