Kahramanmaraş’ta Depremde 52 Kişiye Mezar Olmuştu: Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler Kahramanmaraş’ta Depremde 52 Kişiye Mezar Olmuştu: Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler

Türkiye'de Bahar Havası: Sıcaklıklar Artıyor, Çığ ve Toz Taşınımı Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre Türkiye geneli bugün ve yarın seçim gününde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, bazı bölgelerde çığ ve toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Genç Gazete Seçim Günü Türkiye'de Hava Nasıl Olacak (3)

Ülke Genelinde Hava Durumu Nasıl Olacak?

Marmara ve İç Kesimlerde Sis Bekleniyor

Marmara bölgesi ve yurdun iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve sisin etkili olması öngörülüyor. Bu durum, görüş mesafesini düşürerek özellikle sabah saatlerinde trafikte dikkatli olunması gerektiğini ortaya koyuyor.

Genç Gazete Seçim Günü Türkiye'de Hava Nasıl Olacak (4)

Güneybatıda Toz Taşınımı

Güneybatı kesimlerde, özellikle Güney Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor. Tozun, hava kalitesini geçici olarak düşürebileceği ve solunum yolu hastalıkları olan kişiler için risk oluşturabileceği belirtiliyor.

Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer alan yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Genç Gazete Seçim Günü Türkiye'de Hava Nasıl Olacak (1)

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güney Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Genç Gazete Seçim Günü Türkiye'de Hava Nasıl Olacak (1)-1

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtilirken, rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerde Detaylı Hava Durumu

Ülkenin dört bir yanında hava durumu değişkenlik gösterirken, genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'dan Ege'ye, İç Anadolu'dan Akdeniz'e kadar her bölgede baharın müjdecisi sıcaklıklar hissedilecek. Ancak sis, pus ve toz taşınımı gibi olumsuz hava koşulları için dikkatli olunması gerektiği unutulmamalıdır.

Denizlerde fırtına beklenmezken, Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Van Gölü'nde de sabah saatlerinde pus görülebilecek.

Bu dönemde dışarı çıkacak olan vatandaşların, özellikle sabah ve gece saatlerinde yaşanabilecek sis ve pus olaylarına karşı tedbirli olmaları, çığ riski olan bölgelerde dikkatli olmaları ve toz taşınımı beklenen yerlerde gerekli önlemleri almaları önem taşımaktadır.

Kaynak: mgm.gov.tr