1.7.2021 tarihli bir ulusal gazete yayınlanan ''Şampiyonlardan Tavsiye'' başlıklı yazıda öğrenciler başarılarının sırrını şöyle anlatmış:Bahçeşehir Koleji öğrencisi Buse Celin Ayyıldız ''Sabır ve kararlılık önemli.Hedefimi baştan koydum.Hep tam puan aldığımı hayal ettim.Sonunda başardım''dedi.Çocuk cerrahı olacağını belirten Bengisi Yener'de ''Seeneye sınava gireceklere tavsiyem;düzenli çalışsınlar,bol bol kitap okusunlar'' diye konuştu.

Mühendis olmak isteyen Hamza Soyluer ise ''Sıkıldığım zaman ders çalışmayı bıraktım.Kendime de zaman ayırdım.Günde 150 ile 200 soru çözdüm.''ifadelerini kullandı.Ela Güngör''Aslında çok çalışmaktan değil düzenli çalışmaktan kazandım.Günde 100 ile 300 arasında soru çözdüm.Doktor olmak istiyorum''diye yanıt vermiş.

Önceleri SBS,OKS,TEOG adı verilen ve şimdiki LGS sınavları sonrası sonuçlar açıklandığında sınavda tam yapan öğrencilerime bu işin sırrı nedir diye sorduğumda hep benzer cevaplar almışımdır.

Çocuğu 8.sınıfa geçen velilerimin heyecanlarını hisseder gibi oldum.Çocuğunun LGS'ye en iyi şekilde hazırlanması için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını gördükçe biz yöneticilerin sorumluluğu da bir o kadar artıyor.Tüm 8.sınıf velileri başarıya odaklanıyor.Okulun dışında daha başka neler yapmalıyız ki çocuğum sınavda başarılı olsun düşüncesi içinde arayışlar içine giriyorlar.Ben de bu düşünceler içinde olan velilere bir katkı sunmak üzere bu yazıyı kaleme aldım.

Yazımın başında da söylediğim gibi tüm şampiyonlar hemen hemen aynı şeyleri söylüyorlar.Hani derler ya aklın yolu birdir diye.Şimdi sizlelere bu güne kadar sohbet ettiğim şampiyon öğrencilerin tavsiyelerini aktaracağım.Aktaracaklarım yukarıdaki önerilerin devamı niteliğindedir.

Önce kendinize bir hedef koyun.Koyduğunuz hedefe inanın.Bu hedefi kendinize sürekli hatırlatın.Zamanı kendinize ve derslerinize dengeli dağıtın.Cep telefonunuzu ve bilgisayarı amacı dışında kullanmamaya özen gösterin.Elinize aldığınız cep telefonunu ve bilgisayarı 45-60 dakika içinde elinizden bırakın.Başarı bedel ister.Bu bedel de sınav maratonu süresince sevdiğiniz şeylerden fedakarlık yapmasını bilmektir.

Doğru ve planlı çalışın.Dinlenmeye vakit ayırın.Ailenizle ve arkadaşlarınızla dengeli vakit geçirin.Okulda sosyal ve sportif faaliyetlere katılın.Her zaman bir programınız olmalı.Haftalık ve aylık programlar yapmalısınız.Bu konuda rehberlikten destek alabilirsiniz.Hangi gün ne çalışacağınıza karar vermelisiniz.Başarı uzun soluklu bir süreçtir.Bir anda başarılı olunmaz.

Okulunuza devamsızlık yapmayın.Derslere düzenli katılın.Ders derste öğrenilir.İyi bir dinleyici olun.Bir yıl dişinizi sıkın.Sınavdan önceki yaz tatilini iyi değerlendirin.Farklı konular üzerine farklı sorular çözün.Şunu da asla unutmayın.Tüm hayatınız bu sınava bağlı değil.Kısacası bu sınav dünyanın sonu değil.Kendinizi strese sokmayın.Kendinizi sık sık motive edin.Kişi kendine inandığı ölçüde başarılı olur.

Mantıklı seçimleriniz,kendinize inancınız ve emeğiniz sizi hedefinize ulaştıracaktır.Emek,sabır,gayret ve özgüven başarının bileşenleridir.Asla pes etmeyiniz.Sürekli değil düzenli çalışan kazanır.

Sözlerimi bir atasözü ile noktalamak istiyorum.Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.