Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin ihracatındaki artışı ve otomotiv sektöründeki gelişmeleri açıkladı.

Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı... Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı...

Tarihi İhracat Rakamları

İhracatta Büyüme Trendi

Ömer Bolat, son aylarda ihracatın ivme kazandığına dikkat çekerek, "Bu sabah haber verdiler. 1 milyar 449 milyon dolar cuma günü ihracat yaptık. Bu ülke 1973'te yılda 1 milyar dolar ihracat yapıyordu. 1987 Ekim ayında ayda 1 milyar dolar yapıyordu, şimdi günde 1 milyar dolar yapıyoruz. Dün olduğu gibi, neredeyse dün 1 buçuk milyar dolar ihracat yapmayı başardık" dedi.

Dış Ticaret Açığında Düşüş

Bakan Bolat dış ticaret açığının da son aylarda azaldığını belirterek, "Dış ticaret açığımız eylülde 5 milyar dolara geriledi" şeklinde bilgi verdi.

Otomotiv Piyasasında Bolluk Başladı

Çip Krizi Sonrası Piyasada Bolluk

Bakan, otomotiv sektöründeki gelişmeleri şu sözlerle aktardı: "Otomotiv piyasasında çip kriziyle başlayan belirsizlik süreci, tedarik zincirlerinin kopmasının piyasada meydana getirdiği sıkıntılı süreç elhamdülillah Ağustos'tan itibaren neredeyse tamamen ortadan kalktı. Son 2 ayda 600 bin araç piyasaya girdi."

Sahte İlanlara Sınırlama Getiriliyor

Bakan Bolat, otomotiv ve emlak sektöründeki sahte ilanlara karşı alınan tedbirleri açıkladı. "Biz sahte ilanlara karşı emlakta ve otomotivde getirdiğimiz sınırlamalarla bunu engelledik. 1 Kasım'da bu yönetmelik yürürlüğe giriyor."

Editör: Fırat Çelik