Türkiye'de sağlık hizmetleri olarak kendi alanında dijital dönüşüm hızlı şekilde ilerlemekte. Sağlık Bakanlığı tarafından geçen yıl yayımladığı yönetmelikle birlikte uzaktan sağlık hizmetlerine olan ilgi giderek büyüyor.

Sağlık hizmetinde bir ilk: Artık tarih oluyor

2023 yılının son çeyreğinde bu hizmetlere talep artışı görüldü. Özellikle salgın döneminde temel sağlık hizmetlerinde yaşanan aksamalar, uzaktan sağlık hizmetlerinin önemini iyice arttırdı.

Sağlık hizmetinde bir ilk: Artık tarih oluyor

Sağlık Bakanlığı, öncelikli olarak Kovid-19 hastalarına yönelik uzaktan sağlık hizmeti sunmaya başlamış olması. Ayrıca, geçtiğimiz yıl itibaren yayımlanan yönetmelikle birlikte, özel kuruluşların yanı sıra Aile hekimleri aracılığıyla da uzaktan sağlık hizmeti sunma yetkisi verilmiş oldu.

Sağlık hizmetinde bir ilk: Artık tarih oluyor

Bu alanda öncü girişimlerden biri olan One Dose Health, vatandaşlara uzaktan sağlık hizmeti sunan bir şirket olarak dikkatleri çekiyor. 

Sağlık hizmetinde bir ilk: Artık tarih oluyor

Mobil uygulamalar aracılığıyla birlikte uzaktan muayene, online reçete yenileme ve tıbbi ikinci görüş gibi dijital sağlık hizmetleri sunan One Dose Health, Türkiye'de lisansı olmayan 'Dijital Hastane' hizmetini sunma hedefiyle çalışmalar hızla devam ediyor.

One Dose Health ve Güven Future Genel Müdürü Tolga Tuncer, dijital sağlık hizmetleri sağlamış olduğu kolaylık, esneklik ve erişilebilirlik sayesinde hastaların sağlık hizmetlerine mekan ve zaman sınırlamaları olmadan erişebildiğini ve doktorlara benzer bir özgürlük sağlandığını söyledi.

Sağlık sektöründe olan maliyet ve insan kaynağı sorunların daha çok arttığına dikkat çeken Tuncer, kurumların dijital sağlık hizmetlerini hak olarak gördüğünü ve sağlık sigorta maliyetlerini iyice düşürmek istediğini söylüyor.

One Dose Health'in özellikle kronik hastalıklarla mücadele alanında sunmuş olduğu hizmetler, akıllı cihazlarla veri toplama ve sürekli izleme sayesinde hastaların yaşam kalitelerini daha çok artırmaya yardımcı oluyor.

Tuncer ayrıca, karmaşık hastalıklarda ya da tedaviye dair belirsizliklerde ikinci bir görüş almanın önemini vurguluyor ve dijital iletişimle ikinci görüş hizmetini sunmanın zorluğuna rağmen değerli bir hizmet olduğunu söylüyor.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazası öncesinde Aliyev ile Azerbaycan-İran sınırında bir araya geldi İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazası öncesinde Aliyev ile Azerbaycan-İran sınırında bir araya geldi

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57