Sağlık Bakanlığı, 8 bin yeni işçi alımı için başvuru sürecini başlattı ve bu süreç, adaylar arasında büyük bir ilgi gördü. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 23-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen başvuruların sona ermesiyle birlikte, adayların gözü kulağı kura çekimi tarihinde. Bu kura çekimi, adayların belirlenen kadrolara atanıp atanmayacaklarını belirleyecek önemli bir aşama.

Başvuru Süreci ve Kura Çekimi Detayları

Başvurular, İŞKUR'un resmi web sitesi esube.iskur.gov.tr üzerinden çevrim içi olarak alındı. İlan edilen kadrolar için başvuru yapan adaylar, İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığı'na bildirilecek. İşe alınacak sürekli işçiler, kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin ilgili maddeleri uyarınca, öncelikliler dahil olmak üzere, İŞKUR tarafından bildirilen adaylar arasından noter kurası ile belirlenecek. Bu süreç, adayların şeffaf ve adil bir şekilde seçilmesini sağlamak amacıyla düzenlenmiştir.

Dünya Hava Kalitesi Raporu: Türkiye'de Hava Kirliliğinin Acı Tablosu Dünya Hava Kalitesi Raporu: Türkiye'de Hava Kirliliğinin Acı Tablosu

Kura Çekimi ve Sonrası

8 bin işçi alımı için kura çekiminin ne zaman yapılacağına dair net bir tarih henüz duyurulmadı. Ancak, kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek aday listeleri, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer duyurular Sağlık Bakanlığı'nın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi https://yhgm.saglik.gov.tr adresinde ilan edilecek. Adaylar, bu süreçle ilgili tüm güncellemeleri ve duyuruları bu web sitesi üzerinden takip edebilecekler.
 

ALIMI YAPILACAK KADRO VE BRANŞLAR

Sağlık Bakanlığı'na alınacak personel sayısı ve kadroları şu şekilde;

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı: 84

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı: 127

Elektrikçi (genel): 144

Isıtma ve sıhhi tesisatçı: 143

İnşaat boyacısı/boyacı: 64

Klinik destek elemanı: 600

Güvenlik görevlisi: 3.250

Marangoz: 32

Oto bakım onarımcısı otomotiv mekanikçisi: 2

Oto elektrikçisi: 2

Otomotiv kaportacısı: 2

Temizlik görevlisi: 3.550

Editör: Fırat Çelik