Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soğuk havaların etkisiyle kapalı ortamlarda geçirilen sürenin artmasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarından olan nezlenin hızla yayıldığına dikkat çekti. Bakan Koca, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, solunum yolu hastalıklarının artış gösterdiği bu dönemde alınması gereken önlemlere vurgu yaptı.

10 Mayıs'ta Okullar Tatil Mi? Öğretmenler İş Bırakma Eylemine Hazırlanıyor 10 Mayıs'ta Okullar Tatil Mi? Öğretmenler İş Bırakma Eylemine Hazırlanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Grip ve Nezle uyarısı

Koca'nın paylaşımında, Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal'ın nezle ve solunum yolu enfeksiyonlarından korunma yöntemlerini anlatan bir videoya da yer verildi. Prof. Dr. Serhat Ünal, üst solunum yolu enfeksiyonlarının soğuk hava dönemlerinde artış gösterdiğini ve nezlenin bu dönemde öne çıktığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Grip ve Nezle uyarısı

Doktor Ünal, video içerisinde, solunum yolu enfeksiyonlarının üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları olarak iki formülde olduğunu vurgulayarak, özellikle nezle vakalarında belirtilerin kendini gösterdiğini ifade etti. Sağlıklı yaşam kurallarına riayet etmenin nezle ve benzeri enfeksiyonlardan korunmak için temel şart olduğunu belirten Ünal, düzenli uyku, dengeli beslenme ve spor yapmanın savunma sisteminin güçlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Grip ve Nezle uyarısı

Video içerisinde ayrıca, hapşıran veya öksüren kişilerle arasına bir metre mesafe koymak, dirsekle hapşırmak, elleri sık sık yıkamak gibi temel hijyen kurallarına dikkat edilmesinin önemine vurgu yapıldı. Prof. Dr. Serhat Ünal, "Sağlam olan kişilere virüs bulaşacaktır" uyarısında bulunarak, bireylerin bu kurallara riayet etmeleri gerektiğini belirtti.

Editör: İHSAN KURAN