Son yapılan bir araştırmaya göre, yeşil bir mahallede yaşamanın, felç geçirme ve demans gelişme riskini önemli ölçüde azalttığı ortaya çıktı. 55 yaş ortalamasına sahip 420 bin Britanyalı üzerinde gerçekleştirilen araştırmada, bahçelere veya yeşil alanlara erişimi olan bireylerin demans gelişme olasılığının yüzde 13 daha düşük olduğu belirlendi.

Sağlığınız için bunu muhakkak yapın çünkü...

Araştırmacılar, 12 yıl boyunca felç, demans ve ölümlere dair sağlık verilerini inceledi ve bu verileri insanların evlerine olan 300 metrelik yeşil alan yakınlığıyla karşılaştırdı. Araştırma sonuçlarına göre, yeşil alana sahip olanlar en düşük riske sahip olurken, felç geçirme olasılıkları yüzde sekiz daha az görüldü.

Kene ısırıklarına dikkat! Öldürebilir Kene ısırıklarına dikkat! Öldürebilir

Ağaçlar ve diğer bitkilerin hava kirliliğini emip filtrelerken, açık hava aktivitelerini destekleyerek depresyonu azalttığı ve felç riskini düşürdüğü belirtilen araştırma, doğayla iç içe bir yaşamın sağlığa olumlu etkilerini bir kez daha ortaya koydu. Yeşil mahallelerde yaşamak, sadece çevre dostu bir tercih olmanın ötesinde, bireylerin zihinsel ve fiziksel sağlığı üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olabilir.