Prophetic şirketinin son teknoloji ürünü giyilebilir cihazı Halo, kişisel rüyalarınızı kontrol etme yeteneğiyle teknoloji dünyasında yeni bir çığır açıyor.

Genç Gazete Rüyaları Kontrol Etmeye Çalışıyorlar Yapay Zeka'dan Rüya Hamlesi (1)

REM Uykusunda Devrim

Prophetic'in geliştirdiği Halo, "REM" uykusunda beynin prefrontal korteksine sinyaller göndererek lüsid rüyaları tetikliyor. Bu, rüya sırasında bilinçli farkındalığınızı korumanıza ve rüyanızı yönlendirmenize imkan tanıyor.

Genç Gazete Rüyaları Kontrol Etmeye Çalışıyorlar Yapay Zeka'dan Rüya Hamlesi (3)

Rüyada Cin görmek ne demek? Rüyada Cin çarpması ne anlama gelir? Rüyada Cin görmek ne demek? Rüyada Cin çarpması ne anlama gelir?

Morpheus-1 ve Ultrason Hologramları

Bussiness Insider'ın haberine göre, Halo, beyin verileri üzerinde eğitilmiş Morpheus-1 isimli yapay zeka modeli ve ultrason hologramları kullanarak çalışıyor.

Genç Gazete Rüyaları Kontrol Etmeye Çalışıyorlar Yapay Zeka'dan Rüya Hamlesi (4)

Lüsid Rüya Deneyimi

Lüsid rüyalar, rüya görenin uyuduğunun ve rüya gördüğünün farkında olduğu rüyalardır. Halo sayesinde kullanıcılar, rüyalarında sınırsız hayal gücünü keşfetme şansına sahip olacak. Lüsid rüyalarda uykuda olduğunuzu ve rüya gördüğünüzü biliyorsunuz, böylece rüyanızda dilediğinizi yapıyorsunuz. Örneğin uçuyorsunuz. Yüksekten atlıyorsunuz. Uykuda düşünüyor, hayal ediyor ve bunu yaşıyorsunuz.

Genç Gazete Rüyaları Kontrol Etmeye Çalışıyorlar Yapay Zeka'dan Rüya Hamlesi (5)

Rüyaları kaydetmek mümkün mü?

Bu haberi hazırlayan biri olarak, şahsen yapay zeka teknolojisine ihtiyaç duymadan lüsid rüya tecrübesini çok yaşadım. Uyurken, Rüya gördüğümün bilinciyle uçmanın zevkini çok yaşadım. Rüyamda dilediğimi yaptım. Rüya tabirleri ile ilgili biri olarak bunun çok farklı bir tecrübe ve aşama olduğunu söyleyebilirim.

Genç Gazete Rüyaları Kontrol Etmeye Çalışıyorlar Yapay Zeka'dan Rüya Hamlesi (8)Küçük yaşlardan itibaren rüyaları kaydeden bir cihazın yapılabileceğini düşündüm hep. Uyurken kulaklık veya gözlük gibi bir cihaz takıyorsunuz ve bu cihaz rüyalarınızı kaydediyor. Daha sonra bu görüntüleri Tv ve Pc'de izleyebiliyorsunuz. Tabi benim ki bir hayal. Bilim henüz rüyalar konusunda çok aciz. Belki birgün bilim bu hayalimi başarabilir.

Genç Gazete Rüyaları Kontrol Etmeye Çalışıyorlar Yapay Zeka'dan Rüya Hamlesi (6)

Çıkış Tarihi ve Test Aşaması

Halo'nun 2025 kışında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Halihazırda test aşamasında olan cihaz için 400'den fazla gönüllü denek beta testlerine katıldı.

Bakalım bu cihaz iddia ettiği gibi rüyalarımıza etkide bulunup, rüya kontrolünü sağlayabilecek mi? 

Genç Gazete Rüyaları Kontrol Etmeye Çalışıyorlar Yapay Zeka'dan Rüya Hamlesi (7)Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Editör: Özkan Duran