Dini Rüya Tabircilerine Göre Çakal Görmenin Anlamı

Rüyada çakal görmek, çeşitli rüya tabircilerine göre farklı anlamlar taşımaktadır. Genel olarak, çakal görmek zalim bir kişinin hilesine kanarak sıkıntıya düşmek anlamına gelir. Ancak, rüyanın detaylarına göre bu yorumlar çeşitlenmektedir.

Genc Gazete Ruya Cakal (10)

Molla Cami'nin Yorumu

Molla Cami'ye göre, rüyada çakal görmek, rüya sahibinin zalim bir kimsenin hilesine kanarak sıkıntıya düşeceğine işaret eder.

Genc Gazete Ruya Cakal (8)

Diyanet'in Yorumu

İbn-i Sîrin'e göre, bir kimsenin rüyasında çakal ile dövüştüğünü görmesi, o kişinin bir akrabası ile mahkemelik olacağına delalet eder. Çakalı kovalamak ve tutamamak ise, romatizma hastalığına yakalanmayı işaret eder. Çakalın kişiyle oynaması, eşinin kendisine âşık olduğuna işarettir. Çakalın uzaklaşması, kefalet nedeniyle zarar etmeye yorulur.

Genc Gazete Ruya Cakal (7)

"Bir kimsenin rüyasında bir çakalın kendisiyle oynadığını görmesi; o kimsenin hanımının kendisine âşık olduğuna, bir kimsenin rüyasında bir çakalın kendisinden uzaklaştığını görmesi; o kimsenin bir kefaletten dolayı zarar edeceğine yorumlanır." - Diyanet

Genc Gazete Ruya Cakal (6)

Kirmânî'nin Yorumu

Kirmânî'ye göre, rüyada çakal görmek, akrabadan bir düşmana veya bir bilgeye işarettir. Çakalı bulmak veya yakalamak, akıllı bir düşmanla karşılaşmak anlamına gelir. Çakalın kaçması ise borçlunun kaçmasına işarettir. Bir arslanın çakalı parçalayıp yemesi, rüya sahibinin şifa bulacağına ve sıkıntılarından kurtulacağına delalet eder.

Genc Gazete Ruya Cakal (4)

Ebu Saîd el-Vâiz'in Yorumu

Ebu Saîd el-Vâiz'e göre, çakal görmek, toplumun hakkına tecavüz eden zalim bir kişiyi simgeler. Evine çakalın girdiğini görmek, o eve çakal huylu bir kimsenin geleceğine işarettir. Çakalı öpmek ise düşmanlarına üstün gelmeye yorumlanır.

Genc Gazete Ruya Cakal (3)

Seyyid Süleyman'ın Yorumu

Seyyid Süleyman, İbn-i Şirin'in yorumlarını paylaşarak, çakal ile düşmanlık etmenin akrabalarla kavgaya işaret ettiğini belirtir. Çakalın arkasından koşup yakalayamamak, romatizma hastalığına yakalanmayı ifade eder. Çakalın uzaklaşması kefalet yüzünden zarara uğramaya delalettir.

Genc Gazete Ruya Cakal (2)

"Çakal bulduğunu, tuttuğunu yahut birinin kendisine verdiğini gören, akrabasından akıllı bir düşmanla sohbet eder. Çakalın kendisinden kaçtığını görenin, borçlusu kaçar." - Seyyid Süleyman

Genc Gazete Ruya Cakal (1)

Kaynak: Nablusi Rüya tabirleri