Antalya'da yaşayan Candan ailesinin minik üyesi Asel Rüya, tüm olasılıklara meydan okuyarak hayata tutundu. Erken doğumla dünyaya gelen ve sadece 400 gram ağırlığında olan Rüya, doktorlar tarafından ölü olarak bildirilmişti.

Ancak 154 gün süren bir hayat mücadelesinin ardından ailesine kavuştu. Bu sıradışı hikaye, umut ve dayanıklılığın sınırlarını zorluyor.

ruya bebek anne baba aile (4)

Mucizevi Bir Doğumun Hikayesi

Erken Doğum ve İlk Şok

Anne Hacer Candan, tüp bebek tedavisi sonrası hamile kaldıktan sonra, hamileliğinin 22. haftasında beklenmedik bir doğum sancısıyla karşılaştı. Hastaneye kaldırılan Candan, burada dünyaya gelen kızı Asel Rüya'nın ilk başta hayatını kaybettiği bilgisini aldı.

ruya bebek anne baba aile (5)

Kocaeli’nin Ünlü Hereke Halısının Sırrı: Neden Herkes Bu Halıya Hayran? Kocaeli’nin Ünlü Hereke Halısının Sırrı: Neden Herkes Bu Halıya Hayran?

Yaşam Mücadelesinin Başlangıcı

"Doğduğunda nefes almıyordu, daha sonra nefes almaya başladı. Biz bebeğimizi kaybettik diye biliyorduk. Yaşadığını öğrenince duygularımız birbirine girdi. Asel Rüya, bize sabretmeyi ve umut etmeyi öğretti." - Anne Hacer Candan
Kuvözün dışından izliyorduk ama her gittiğimizde sanki bizi görüyordu, kıpırdamaya başlıyordu. 'Annem biz geldik, iyi ol, toparlanmaya çalış, pes etme' diye sürekli onunla konuşuyordum. Onun bizi duyduğuna inanıyorduk. Gidemediğim günler hastaneyi arıyordum. Artık yeni doğan servisindekilerle dost olduk. Onlara 'meleklerim' diyorum. Bir süre sonra ilk kez kucağıma alınca ağladım. Çok değişik bir duyguydu. Küçücüktü tutmakta zorlanıyordum. Şu an kucağıma alınca dünyalar benim oluyor. İsmini de bir gecede koyduk, Asel bal demek, her şey rüya gibi oldu, yanına da rüya ismini koyduk. - Anne Hacer Candan
"Çocuğumun yanına gittiğimde avuç içine sığacak kadardı. O an şoktan bayağı çıkamadım. Doktorumuz 'Biz mücadele edeceğiz siz de dua edeceksiniz.' dedi. Allah'ın izniyle yaşadı. Allah isteyen herkese versin. Çalışıp yoruluyorum, eve geldiğimde mucize bebeğimizi görünce yorgunluğum kalmıyor." Babası  Emrah Candan 

ruya bebek anne baba aile (1)

Mucize Bebek Rüya'nın Gelişimi

400 gram ağırlığında dünyaya gelen Asel Rüya, yoğun bakımda her geçen gün yaşama daha sıkı sarıldı. 154 gün süren tedavi ve bakım sonucunda 2 kilo 930 grama ulaşarak taburcu edildi.

Ailece Mutluluğun Resmi

Rüya'nın evine dönüşü, aile için tarif edilemez bir sevinç ve mutluluk kaynağı oldu. Hacer ve Emrah Candan çifti, kızlarını kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

ruya bebek anne baba aile (3)

Tıbbi Bir Başarı Öyküsü

Doktorların Perspektifinden

"Rüya bebek, 400 gram ağırlığıyla Türkiye'de rekor sayılabilecek bir ağırlıkla doğdu. 154 gün boyunca yoğun bakım tedavisinde kaldıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. 154 gün tabii çok uzun bir dönem. Çok stresli ve çok heyecanlı bir dönem oldu. Ailesiyle her gün bu bebeği takip ettik. Ailenin yaşadığı stres ve merak bizden kat be kat fazlaydı. Aile için çok zor bir dönemdi. Uzun bir dönemden beri aranan bir bebekti. Tedaviyle olmuştu. Benim de meslek hayatımda gördüğüm en küçük bebek."" - Opr. Dr. Ali Fuat Şengör

Sonuç olarak, Asel Rüya'nın hikayesi, tıp alanında bir başarı öyküsü olarak kayıtlara geçti. Ailesi ve doktorlar, bu mucizevi süreçte her an umutlarını korudular ve sonunda bu mucize gerçekleşti.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR