16 aydır Rus işgali altında olan Ukrayna'da Kahovka Barajı'nın yıkılması yürekleri ağza getirdi. Dünyada gözleri bir kez daha bölgeye çeviren olay sonrası binlerce kişi sel sularından kaçarken nükleer facia korkusu da patlak verdi.

Ukrayna'nın Herson bölgesinde, Rusya'nın kontrolünde bulunan Kahovka Barajı'nın vurulması sel riski altında olan halkın bir kısmı tahliye edildi. Ukraynalı yetkililer, 42 bin kişinin sel riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtirken, yaşanan yıkım uydu görüntülerine yansıdı.

3598054_3a5bb4d35067732a5b58552fd33a298d_1366x1366

Ukrayna'nın Herson bölgesinde Rusların kontrol ettiği Kahovka Barajı'nın bombalanarak ağır hasar alması nedeniyle Dnipro Nehri'nin su seviyesi hızla yükseldi.

Bölgedeki pek çok yerleşim yeri sular altında kalırken, Ukraynalı yetkililer 42 bin kişinin sel riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

NE OLDU?

Gazze Şeridi'nde toplu mezar bulundu Gazze Şeridi'nde toplu mezar bulundu

Dün sabah saatlerinde Ukraynalı yetkililer, saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kahovka Hidroelektrik Santrali'ndeki saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu ve bunu "terör saldırısı" olarak nitelendirdi.

Editör: Fırat Çelik