Rize ve Artvin'de meydana gelen yoğun kar yağışı, bölgenin yüksek kesimlerinde yaşamı olumsuz etkiliyor. Çamlıhemşin ve İkizdere ilçelerinde toplam 31 köyün, kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, Ovit Dağı Sivrikaya mevkisi ve Ayder Yaylası'nda karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Rize ve Artvin'de yoğun Kar yağışı devam ediyor

O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil! O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil!

İl Özel İdaresi ekipleri, 18 personel ve 13 iş makinesiyle bölgedeki 31 köy yolunda kar temizleme çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Ayrıca, Karayolları ekipleri de Ovit Dağı Sivrikaya mevkisi ve Ayder Yaylası'nda ulaşımın aksamaması için tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Rize ve Artvin'de yoğun Kar yağışı devam ediyor

Artvin'in Şavşat ve Borçka ilçelerinde ise toplam 19 köy yolu kar sebebiyle ulaşıma kapalı durumda. İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, köy yollarının açılması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Şavşat-Ardahan kara yolu güzergahındaki Sahara Geçidi'nde ise kar ve buzlanma nedeniyle trafikte aksamaların önlenmesi için tuzlama ve kar küreme çalışmaları yapılıyor.

Bölgedeki turizm merkezleri de yoğun kar yağışından nasibini alıyor. Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, Kafkasör Yaylası ile Borçka ve Şavşat'taki Karagöller de beyaz bir örtüyle kaplandı. Bu durum, bölgenin turizm potansiyelini artırarak kayak ve kış sporları için cazibe oluşturuyor.

Editör: İHSAN KURAN