Reenkarnasyon İnancı: Gerçek mi, Batıl mı? Ruh göçü, İslâm'a ne kadar uygun? Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan flaş açıklama geldi.

Reenkarnasyon Nedir?

Ruh göçü, ölümden sonra ruhun başka bir varlığa geçmesi anlamına gelir. Hint kültüründeki ölümsüzlük düşüncesi ve kast sisteminden kaynaklanan bu inanç, batıl bir inanıştır ve İslâm'ın Ahiretle ilgili temel öğretilerinden farklıdır.

Hint inanışına göre iyi insanların ruhları öldükten sonra iyi varlıklara geçer. Kötü insanların ruhu da kötü varlıklara geçer. Örneğin sürüngen bir hayvan olur. Böylece ölü başka bir varlığın bedeninde dünya hayatına devam eder.

vaktin-olumu-696x392

İslâm'a Göre Ruh Göçü

Yeryüzünde bozgunculuk yapan 9 kişi kim? Kuran haber veriyor Yeryüzünde bozgunculuk yapan 9 kişi kim? Kuran haber veriyor
Yahudilik, Hristiyanlık ve İslâm’da Ahiret inancı vardır. Bir kimsenin ölümüyle ruhunun başka bir varlıkta yeniden bedenleneceği inancı SEMAVİ DİNLERDE yer almaz.

İslâm'ın ana kaynaklarından olan Kur’an-ı Kerîm ve hadis-i şeriflerde, ölen bir kimsenin dünyaya tekrar geri dönemeyeceği, ahirette sonsuz hayata başlayacağı açıkça ifade edilmiştir. Beden ölür ancak ruh ahirette yeni bir beden ile yolculuğuna devam eder. İslam inancına göre  ölüm,  sonsuz hayatta yeni bir başlangıçtır.

Alarm Saat Zil (4)

Gaybî Konular ve İslâm Öğretileri

Ruhun ve ölümden sonraki hayatın mahiyeti  akıl yürütmeyle bilinemez. Ölüm ve sonrası hakkındaki bilgileri biz Kuran-ı Kerim'den ve Peygamber Efendimizin (s.a.v) hadislerinden öğreniyoruz.

Ruhun ve ölümden sonraki hayatın mahiyet ve keyfiyeti, gaybî konulardan olup akıl yürütmeyle bilinemez. Bu tür konularda ancak bir Peygamber’in haber vermesiyle kesin bir yargıya varılabilir.

Kur’ân-ı Kerîm ve hadis-i şeriflerde “ruh göçü” ve benzeri bir anlayışı doğrulayan ya da buna işaret eden bir delil yoktur. Bilakis ölümden geriye dönüş olmadığı çok açık bir şekilde Kuran-ı Kerim ayetlerinde  yer alır.

Kuran-ı Kerim'de şöyle buyrulmaktadır: “Onlardan birine ölüm gelince; ‘Rabbim, beni terk ettiğim dünyaya geri çevir, belki yapmayıp noksan bıraktığımı tamamlar, iyi işler işlerim’, der. Hayır, bu onun kendi sözüdür. Diriltilecekleri güne kadar arkalarında geriye dönmekten alıkoyan bir engel (berzah) vardır.” (el-Mü’minûn, 23/99-100)

WhatsApp Görsel 2023-04-28 saat 14.43.35

Sonuç ve Din İşleri Yüksek Kurulu Açıklaması

İslâm'a göre "ruh göçü" ya da ölümden sonra ruhun dünyada başka bir bedene intikali, diğer bir varlıkta dünyada yeniden doğması veya bedenlenmesi inancı batıldır. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun bu açıklaması, bu konuda net bir duruş sergiler.

Kaynak: Din İşleri Yüksek Kurulu