Ev hanımlarına devlet yardımı geliyor. Uzun süreden beri beklenen ev hanımlarına sosyal yardım imkanı nihayet duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmayan ev hanımları için 3200 TL'lik sosyal yardım tanımlıyor. T.C kimlik numarası sonuna göre verilecek olan ev hanımlarına yardım imkanı için tüm şartlar belli oldu. İşte çalışmayan ev hanımlarına devlet desteği için aranan başvuru şartları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her geçen gün sosyal yardım ödemelerinin kapsamını genişletmeye devam ediyor. Ev hanımları için de yeni bir sosyal yardım imkanı tanımlandı. Evde çalışmayan çocuk bakan ev hanımlarına bakanlıktan destek ödemesi verilecek. Artık tek maaşla geçinmenin son derece zor olduğu günümüzde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağlayacağı bu yardım ev hanımlarına adeta ilaç gibi gelecek. Peki ev hanımlarına ne kadar sosyal yardım verilecek? Ev hanımlarına devlet yardımı şartları neler? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemesi şartlarını tek tek açıkladı. 

AİLE BAKANLIĞI EV HANIMLARINA 3200 TL MAAŞ BAĞLIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre ev hanımlarına 3200 TL'lik maaş ödemesi bağlanacak. Aile Bakanlığı bütçesinden karşılanacak olan bu ödeme Devrek yardımı olarak hesaplara yatacak. Çalışmayan ve eşini kaybetmiş ev hanımları yardım için başvurularını yapabilecek. Ev hanımları uzun süreden beri devletten destek ödemesi bekliyordu. Nihayet torba yasa ile birlikte ev hanımlarına devlet desteği ödemesi için onay çıkıyor.

Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı

EV HANIMLARINA DEVLET YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Peki ev hanımlarına devlet yardımı şartları neler? Çalışmayan ev hanımlarına verilecek olan devlet yardımı başvuru şartları Bakanlığı tarafından açıklandı. Eşini kaybetmiş ve hane için de kişi başına düşen geliri Asgari ücretin üçte birinden az olan ev hanımları devlet desteği ödemesinden yararlanabilecek. Ev hanımlarına verilecek olan devlet yardımı miktarı 3200 TL olacak. Aylık 3200 TL ev hanımlarına yardım imkanı için başvurular e-devlet'ten yapılacak.

Editör: Fırat Çelik