Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından, ünlü ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman onuruna Tayyare Kültür Merkezi'nde vefa programı düzenlendi. Karaman'ın en son eseri "Dert Söyletir Aşk Ağlatır" kitabının tanıtımı bu özel gecede yapıldı.

hayrettin karaman bursa (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel Mesaj

Vefa programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği telgrafın okunması büyük ilgi gördü.

"Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi de olan Prof. Dr. Hayrettin Karaman hocamız... İslam fıkhından Müslümanların soru ve sorunlarına güncel çözüm yolları arayan içtihat kapısını açık tutmak için mücadele eden hocamızın bilinirliği bu yönleriyle ülkemiz sınırlarının ötesine ulaşmıştır..."

hayrettin karaman bursa (9)

Vefa programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği telgraf okundu.  Erdoğan telgrafında,

 "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi de olan Prof. Dr. Hayrettin Karaman hocamız sadece ilmi kimliğiyle değil vesayete karşı dik duruşu ve mücadelesiyle de temayüz etmiş birisidir. Muhterem hocamız karşı karşıya kaldığı tüm zorluklara rağmen hikmet dolu yazılarıyla, makaleleriyle, sohbetleriyle bizlerin gönül dünyasını aydınlatmıştır. İslam fıkhından Müslümanların soru ve sorunlarına güncel çözüm yolları arayan içtihat kapısını açık tutmak için mücadele eden hocamızın bilinirliği bu yönleriyle ülkemiz sınırlarının ötesine ulaşmıştır.

hayrettin karaman bursa (3)

Bursa'da 19 Mayıs Bayramı Coşkusu Bursa'da 19 Mayıs Bayramı Coşkusu

 Ayrıca imam hatip neslinin yetişmesinde ilk imam hatip mezunlarından biri olarak hocamızın değerli emeği vardır. Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hocamıza Rabbimden sağlıklı, bereketli ömürler niyaz ediyorum. Hocam olması dolayısıyla da kendisine ayrıca saygılarımı sunuyorum. Bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor, programa iştirak edenleri en kalbi duygularımla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

hayrettin karaman bursa (4)

Önde Gelen İsimlerden Karaman'a Övgü

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz gibi önemli isimler de Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ın katkılarından ve ilmi kimliğinden övgüyle bahsettiler.

hayrettin karaman bursa (5)

Prof. Dr. Hayrettin Karaman'dan Teşekkür

Programın sonunda Karaman, bu özel gece için emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkürlerini iletti. Gecenin hatırası olarak Karaman'a, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz tarafından hat işlemeli tablo hediye edildi.

hayrettin karaman bursa (10)

Etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa milletvekilleri Osman Mesten, Mustafa Yavuz, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

hayrettin karaman bursa (6)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR