Acı olay Mersin, Tarsus'ta yaşandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Yıldır, 1 yıl önce boşandığı eşi Mervegül Bayer ile sabah işe giderken karşılaştı.

Kısa süren konuşmanın ardından çıkan tartışma, Yıldır'ın Bayer'i başından vurmasıyla sonuçlandı. Olayın ardından Mustafa Yıldır, intihar etti. Mervegül Bayer, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

A W159195 01

Bir Anneyin Feryadı: "Kızlar Kendinize Eziyet Ettirmeyin"

Anne Hatice Kurt, ‘Her şey bununla başladı’ diyerek ağıtlar yakarak gelinliği benzin döküp yaktı. Gelinlikle birlikte genç kızlara da nasihatte bulunan gözü yaşlı anne Hatice Kurt, “Kızlar bu Merve’nin kefeni. Her şey bununla başladı. Şimdi her şey burada bununla bitecek. Ben bunu niye yapıyorum. Hepinize ders olsun. Hatice teyze gelinliği niye yaktı diye 40 kere düşüneceksiniz. Evlenirken 20 kere 30 kere düşünün.  Düşünün kızlar kimse kendine eziyet ettirmesin. Evli olsanız bile kendinize eziyet ettirmeyiniz, yardım isteyin. Bu mesaj Merve'den geldi. ‘Gelinliğimi ortaya koy, arkadaşlarımı topla, çatır çatır yak’ dedi. ‘Her şey onunla başladı’ dedi. Bu gelinlik size mesaj olsun. Kötü iyi olmaz, bir insan değişmez bunu unutmayın. Sizin için yakıyorum bunu sizin için. Merve sana hayır getirmedi. Şimdi Merve bizi seyrediyor. Kefen oldu bu gelinlik kefen" dedi.

Yıkımın ve acının simgesi haline gelen gelinlik, Hatice Kurt'un ellerinde alevler içinde yok oldu. Bu eylemiyle, Kurt, genç kızlara evlenirken dikkatli olmaları gerektiğinin ve kendilerine eziyet eden ilişkilerden uzak durmaları gerektiğinin altını çizdi.

A W159195 02

Ağıtlar ve Alkışlar Arasında uyardı

Gelinliğin yanışı, çevredekiler tarafından gözyaşları ve alkışlarla izlendi. Bu an, sadece bir vedanın değil, aynı zamanda gelecek nesillere yönelik güçlü bir mesajın da simgesi oldu.

Refüje çarpan araçta aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı Refüje çarpan araçta aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

```

Editör: AYHAN BAYRAKTAR