ZEHİR TACİRLERİ

Kağıthane’de uyuşturucu baskınına giden Mobil Park timine, içerideki şüpheliler otomatik ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışmada 1 polis memuru göğsünden vurularak şehit olurken diğeri de ağır şekilde yaralandı. Gözaltına alınan 4 şüpheli emniyete götürülürken, çatışma anları ve yaşananlar İhlas Haber Ajansı (İHA) kameralarına saniye saniye yansıdı.

AA-20230825-31993084-31993083-KAGITHANEDE_BIR_ADRESE_YAPILAN_OPERASYONDA_YARALANAN_POLIS_MEMURU_SEHIT_OLDU

OPERASYONDA ÇATIŞMA ÇIKTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Kağıthane’de bir adrese operasyon düzenledi.

Operasyon sırasında şüphelilerin silahla karşılık vermesinin ardından çatışma çıktı.

Banka müdürünün arabasına uzun namlulu silah mermisi bırakarak ailesi ile tehdit ettiler Banka müdürünün arabasına uzun namlulu silah mermisi bırakarak ailesi ile tehdit ettiler

Çatışma sırasında bazı polis memurlarının ve şüphelilerin yaralandığı öğrenildi.

Bazı şüpheliler olay yerinden kaçarken, emniyet birimleri olay yerinde geniş güvenlik çemberi oluşturdu.

AW015770_11

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRDILAR

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, gelen ihbar üzerine olay yerine giden ekibe, adrese girişleri esnasında içerideki şüpheliler tarafından uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açıldığı bilgisi verildi.

AW015770_10

Açıklamada, "Binadan açılan ateş sonucu operasyonda görevli Hakan Telli ve A.Y.Ç. isimli polis memurlarımız ağır şekilde yaralanmıştır. Adrese çağırılan takviye ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen müdahale neticesinde D.A. isimli şahıs ölü, O.A. isimli şahıs yaralı, G.D, K.T. ve A.A. isimli şahıslar ise sağ olarak ele geçirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

AW015770_12

POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Operasyonda yaralanan polis memuru Hakan Telli’nin kaldırıldığı hastanede şehit olduğu kaydedilen açıklamada, diğer yaralı polis memuru A.Y.Ç’nin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

AW015770_06

Şehit polis memuru Hakan Telli için bugün saat 11.00’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde tören düzenlenecek.

Evli ve 2 çocuk babası Telli’nin naaşının, törenin ardından memleketi Tokat’a gönderileceği bildirildi.

AW015770_02

Çatışma anları ve yaşananlar haber kamerasında
Yapılan baskında saldırganlardan Diyar Anacur (18) ölü olarak ele geçirildi. Polise ateş açan O.A. (27), A.A. (19), K.T. (22), G.D. (19) isimli saldırganlar ise gözaltına alındı. Gözaltına alınan saldırganlardan birinin yaralı olarak ele geçirildiği öğrenildi. Tüm bu yaşanan çatışma anları ve yaşananlar İhlas Haber Ajansı kameralarına anbean yansıdı.

AW015770_04

İl Emniyet Müdürü Aktaş olay yerine geldi
Öte yandan İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 2 polis memurunun yaralanmasının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Baskında yaralanan 2 polis memuru ambulanslarla Okmeydanı Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi ve Sarıyer’deki Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan polis memurlarında Hakan Telli, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Diğe memurun ise durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin saldırganın cenazesi Bahçelievler’deki Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Diğer 4 saldırganın emniyetteki sorguları sürüyor.

AW015770_08

Editör: AYHAN BAYRAKTAR