Mühürsüz oylar seçimi iptal ettirmişti

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde mühürsüz oyların kullanıldığı gerekçesiyle seçimler iptal edildi ve bugün yeniden yapılıyor. MHP'nin itirazı sonucu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan kararın ardından, ilçe halkı sabah saat 08.00'den itibaren oy kullanmak için sandık başına gitti. Oy verme işlemi 141 sandıkta saat 17.00'de sona erecek.

Genc Gazete Kayseri Secim Yeniden (1) 4 11Zon

MHP itiraz etmişti

Pınarbaşı'ndaki seçimlerin iptali, MHP İl Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu gerçekleşti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) itirazı değerlendirerek, mühürsüz oyların geçerli sayılmaması gerektiğine karar verdi ve seçimlerin yenilenmesine hükmetti.

Genc Gazete Kayseri Secim Yeniden (2) 5 11Zon

141 sandık kuruldu

Pınarbaşı halkı, seçimlerin yenilenmesi kararını memnuniyetle karşıladı ve sabahın erken saatlerinde sandık başına giderek oylarını kullanmaya başladı. 141 sandıkta gerçekleştirilecek oy verme işlemi, saat 17.00'de sona erecek.

Genc Gazete Kayseri Secim Yeniden (5) 3 11Zon

CHP kazanmıştı

İptal edilen 31 Mart seçimlerinde CHP adayı Deniz Yağan 5 bin 82 oy, MHP adayı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy almıştı. Bugünkü seçimlerde bu sonuçların nasıl değişeceği merakla bekleniyor.

"Halkımızın iradesi sandığa yansıyacak. Yeniden yapılan bu seçimlerin adil ve şeffaf geçeceğine inanıyoruz." - Seçim Kurulu Başkanı

Genc Gazete Kayseri Secim Yeniden (4) 2 11Zon

Seçim Güvenliği sağlandı

YSK, seçimlerin güvenliği ve şeffaflığı konusunda titizlikle çalışıyor. Mühürsüz oyların kabul edilmeyeceği ve her sandığın dikkatle denetleneceği belirtiliyor.

Seçim Sonuçları bu akşam açıklanacak

Bugünkü seçim sonuçları, sadece Pınarbaşı ilçesi için değil, aynı zamanda bölge siyaseti için de büyük önem taşıyor. CHP ve MHP adayları arasındaki rekabetin sonucunu, Pınarbaşı halkının tercihi belirleyecek.

Kaynak: İHA