İsrail-Hamas çatışmalarının başladığı Ekim ayında 95 dolara kadar çıkan brent petrol, son haftalarda hızlı bir düşüş yaşadı. Geçtiğimiz hafta 76-77 dolar seviyelerine gerileyen petrol fiyatları, şimdi 74-75 dolarla son 5 ayın en düşük seviyesinde seyrediyor. Peki, bu düşüşün nedeni ne, akaryakıt fiyatları ne zaman düşecek? İşte detaylar:

Petrol Fiyatları Yön Arayışında

Pazartesi günü 76,50 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 76,03 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise 75 dolar seviyesinde bulunan Brent petrol, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ile kıyaslandığında hala yüksek seviyede bulunuyor. Küresel petrol talebine ilişkin endişelerle son 5 ayın en düşük seviyelerinde seyreden petrol fiyatlarında yön arayışı sürüyor.

En Güncel Altın Fiyatları! 9 Mayıs Altın Ne Kadar? En Güncel Altın Fiyatları! 9 Mayıs Altın Ne Kadar?

Üretim Kesintisi Fiyatları Etkiledi

OPEC+ grubunun gönüllü üretim kesintilerine ilişkin belirsizlikler ve vadedilen kesintilerin gelecek yılın ilk çeyreğinde beklenen arz fazlasını telafi edecek kapasitede olup olmayacağı petrol fiyatlarının yükselişini sınırlıyor. 30 Kasım'da yapılan OPEC+ toplantısında bazı üye ülkeler, mevcut üretim kesintilerine ek olarak günlük 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kesintisine gideceğini açıklamıştı. Teknik analizlere göre, Brent petrolde 76,63 ile 76,70 dolar aralığı direnç, 75,44 ile 76,37 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izleniyor.

Akaryakıta İndirim Göründü

Akaryakıt fiyatları döviz kuru ve uluslararası petrol fiyatlarındaki değişimlere göre belirleniyor. Dolar kuru hala 29 liranın üzerinde seyretse de brent petrol fiyatları dip yapmış durumda. Eğer petrol fiyatları yeniden yükselişe geçmezse, önümüzdeki günlerde akaryakıta indirim gelmesi bekleniyor.