Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı ve turuncu kodlu uyarıları sonrası Marmara Bölgesi'nde yaşanan şiddetli yağış ve fırtına, İstanbul, Bursa, Edirne, Sakarya, Kocaeli ve Yalova'da okulların durumunu gündeme getirdi. Veliler ve öğrenciler, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitimin devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

Meteoroloji'den Gelen Uyarılar

Balıkesir, Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Sakarya, Yalova, Çanakkale ve Kocaeli için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan kuvvetli yağış ve fırtınanın devam etmesi bekleniyor.

Çilek Mobilya’da üst düzey atama Çilek Mobilya’da üst düzey atama
"Yağışların, Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor."

Okulların Durumu Ne Olacak?

Öğrenci ve veliler, devam eden fırtına ve yağış koşulları altında 18 Aralık Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyorlar. Şu an için valiliklerden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Olumsuz hava koşullarının eğitimi etkileyip etkilemeyeceği, ebeveynler ve öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor.

Eğitim kurumları ve yerel yönetimler, hava durumu raporlarını sürekli takip ederek gerekli tedbirleri alıyor. Veliler ve öğrenciler, eğitimle ilgili son dakika gelişmelerini öğrenmek için valilik duyurularını ve resmi açıklamaları bekliyor.

Editör: Fırat Çelik