Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu! Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu!

Yeni eğitim-öğretimde açık liseye geçişin sınırlandırılmasıyla beraber "özel açık liseler" tartışması oldu. Bu okullar, devamsızlık kaydının tutulmamasıyla beraberlik yüksek değil vaadiyle dikkat çekiyor. arasına, bu okullarda kanuna aykırı şekilde hiç derse girilmeden sadece 25 bin lira karşılığında lise diploması elde edilebiliyor.

Kısıtlamalar Sonrası Açık Lise Kaçkınları

Önceki yıllarda lise son sınıfta olan birçok, kayıtlarını açık liseye yaptırıyordu. Ancak satın alma koşulları sınırlamalar sonucu durum değişmeye başladı ve alternatif yollar süresi başladı.

Öğrenci Kağıt Üzerinde

Eğitim Uzmanı Onur Soğuk, bu özel açık liselerin, listelerde sadece kağıt üzerinde varlıklarını sürdürdüklerini ve yüksek ücretlerle kayıt yaptırdıklarını belirtti. Soğuk'a göre, bu okulların sunduğu eğitim sistemine göre öğrencinin okula gitmesi, ders alma gibi harcamalar bulunmuyor. Ancak bu durum, sene sonunda gerçek bir lise diploması verdiklerini iddia ediyorlar.

"MEB'in şikayet hattı kurarak bu tip liseler üzerinde daha etkili bir denetim desteği ve özellikle ağır cezalarla bu tür okulları kapatarak eğitim koruması gerekiyor " -Onur Soğuk

Öğrenci Başarısı ve Yorum Gücü

Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, lise kademesindeki genel öğrencilerin değinerek, bu konulardaki büyük bir bölümün açık lisede eğitim faaliyetlerini belirtti. Yılmaz'a göre, sınavların artık ezbere dayalı olmadığını, yorum yapma becerisini vurguladığını ve bu nedenle ayrıntılı konuyu tam anlamıyla kelimenin tam anlamıyla özelliklerini ifade ediyor.

"Bakanlığın bu konuda hızla önlem almayı şart. Açık liseye yönelik odaklı olan Birçok öğrenci, bu tür özel açık liselere yönlendiriliyor ve bu durum eğitimini tehdit ediyor." - Hatice Yılmaz

Editör: Fırat Çelik