Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yeni yıl itibariyle başlayacak sisteme işaret etti. 1 Ocak tarihi itibariyle yürürlüğe girecek yasa kapsamında şehirlerarası otobüs yolculuklarında şartlar değişiyor.

Anlık takip adı verilen bir sistemin gündeme geldiği yeni düzenleme ile araç takip cihazı kullanımının zorunlu tutulacağı bildirildi. Şehirlerarası otobüs yolculuğunda kazaların günden güne artması araç takip sistemini de zorunlu hale getiriyor.

Yeni Sistem ile Ne Değişecek?

Konuyla ilgili Bakan Uraloğlu taşıtların konum, tarih ve saat bilgilerinin iki dakikalık aralıklarla Bakanlık tarafından oluşturulan takip sistemine aktarılabileceği yeni bir uygulamanın başlayacağı bilgisine yer verdi.

Plaka üzerinden araçların sorgulaması yapılabilecek. Eşleştirme işlemlerinin ardından şoför ve yolcu bilgileri araç takip sistemine anlık olarak aktarılabilecek. Bu sayede taşımacı firmalarla koordinasyonlar daha hızlı gerçekleşirken aracın tarihi ve saat bilgileri anlık olarak takip ve denetim sistemine aktarılabilecek.

Her Otobüs Firması Zorunlu Tutulacak!

Bu sistemin aktif hale gelmesi ile birlikte uygulamadan tüm otobüs firmaları sorumlu tutulacak. Trafikte güvenliği sağlamak araç takibini kolaylaştırmak, korsan veya usulsüz taşımacılığın önüne geçebilmek için başlatılacak bu yeni sistem 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle geçerli olacak.

Karpuz Seçerken Uzman Tavsiyeleri: Lezzetli Bir Tadın Sırları! Karpuz Seçerken Uzman Tavsiyeleri: Lezzetli Bir Tadın Sırları!

Editör: Fırat Çelik