Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, 31 Mart yerel seçimleri ve Ramazan Bayramı tatili nedeniyle otobüs biletlerine yüzde 20 oranında zam yapıldığını açıkladı. Yoğun talep üzerine biletlerin tükendiğini ve ek seferlerin konulduğunu belirten Yıldırım, bu dönemde otobüsle seyahat edecek yolcular için önemli bilgiler paylaştı.

Ankara'da Ekmek Fiyatlarına Büyük Zam: 200 Gram Ekmek Bu Fiyata Yükseldi Vatandaş Tepki Gösterdi! Ankara'da Ekmek Fiyatlarına Büyük Zam: 200 Gram Ekmek Bu Fiyata Yükseldi Vatandaş Tepki Gösterdi!
"Normal seferlerde biletler tükendi. Ramazan Bayramı tatili nedeniyle otobüslere ek seferler düzenlendi. Ek seferler daha çok Ramazan Bayramı öncesinde ve sonrasındaki 3 gün yoğunlaşacak. Bu sürede yaklaşık 6,5 milyon kişinin otobüslerle seyahat etmesini bekliyoruz." - Mustafa Yıldırım

Yıldırım, seçim ve bayram dönemlerinde artan seyahat hareketliliğine dikkat çekerek, Anadolu'ya olan yolculukların özellikle yoğunlaştığını belirtti. Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın turizm araçlarının da yolcu taşımada kullanılması için geçici bir düzenleme yaptığını ve bu düzenlemenin bayram boyunca geçerli olacağını hatırlattı.

Yol güvenliği konusuna da değinen Yıldırım, sürücülerin ve yolcuların güvenliğinin önemine vurgu yaparak, emniyet kemeri takmanın yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı. Otobüs firmalarının rekabetinin de fiyat artışlarını tetiklediğini ifade eden Yıldırım, seyahat edecek vatandaşların bu dönemde bilet fiyatlarındaki artışa hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: SonDakika